Studenti se vratili sa nagradnog putovanja

 Sa nagradnog putovanja koje je obezbijedio grad Trebinje,  danas se iz Italije vratilo 47 najboljih studenata.

Student završne godine Pravnog fakulteta u Beogradu  Draško Savić je rekao da su on i njegove kolege počastvovani ovim putovanjem, te zahvalio gradonačelniku i njegovim saradnicima što su nagradili trud i rad.

„Malo koji grad najboljim studentima finansira odlazak na eksurziju u inostranstvo. Zahvaljujemo se što su nam omogućili da posjetimo prelijepe gradove u Italiji. Ovo je bilo jedno izuzetno iskustvo“, rekao je Savić.

On je istakao da će ovo biti podsticaj da nastave sa dobrim rezultatima.

I Aleksa Valentić, student Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu oduševljen je putovanjem  i zahvalio se gradskoj upravi koja je omogućila odlazak na petodnevnu ekskurziju u Italiju.

„Isplati se učiti i biti dobar student“, kazao je Aleksa.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić podsjetio je da je ove godine uslov za odlazak na ekskurziju bio da studenti tokom školovanja imaju prosjek ocjena 8,5 i više.

„Za razliku od protekle godine, ove imamo veći broj studenata koji su stekli uslov za odlazak na ekskurziju. Gradska uprava polaže velike nade u našu mladost i pamet“, kazao je gradonačelnik Ćurić.

On je naglasio da  gradska uprava već drugu godinu stpendira one koji studiraju deficitarne fakultete i istakao da će oni imati prioritet prilikom zaposlenja u Trebinju.

Tokom petodnevnog putovanja studenti su obišli Trst, Padovu, Bolonju, Veronu i Veneciju.

M.I.

 18 

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.