I mi svog Nenada za trku imamo

Konačno je na red došao prijedlog na koji smo dugo čekali! A ko bi drugi mogao biti predlagač, do Neno Stevandić! Još je nešto više od godinu dana ostalo do izbora i sada je pravi trenutak da se, svi kao jedan, homogenizujemo oko Nenada i njegovog prijedloga da se Republici Srpskoj vrati pravi grb. Grb koji nam je oduzet prije 11 godina.

Sjećate se grba, dvoglavi orao sa vijencem, trobojkom i četiri ocila u sredini. Najsnažniju podršku neočekivao je dobio od preko 100.000 stanovnika Republike Srpske, koji su se u posljednjih nekoliko godina, zajedno sa kompletnim porodicama, rasrelili po cijelom svijetu. Napustili su zemlju pradjedova, djedova i očeva, očeva od kojih su mnogi u posljednjem ratu život dali za RS, a sve u potrazi za golom egzistencijom. Zahvalni su oni Nenu i sličnim mu, što su im otvorili vidike ka novim horizontima, što su zahvaljujući njima postali ljudi koje cijene zbog njihovog rada, obrazovanja i znanja.

Zato i ne čudi što su podržali Stevandićev prijedlog, zbog koga će se masa okupiti oko njega i njegovih saboraca, u iskrenoj borbi za srpski grb, koja će trajati sve do kraja lokalnih izbora. Znaju oni da će se Neno i društvo izboriti za srpsku stvar, baš kao što su se, ne tako davno, ali dovoljno davno da naš narod zaboravi i ne poveže, izborili za referendum i značku na reveru… pardon, značke.

A vođa naših neprijatelja će nas napadati i objašnjavati svom narodu kako ih mi ugrožavamo, kako ćemo tim grbom rasturiti BiH. I njih će podržati stotine hiljada omladinaca koji su napustili Federaciju. Snašli su se, baš kao i naši i svjesni su da su im njihovi Nenadi to omogućili. Omogućili im da progledaju i žive kao normalan dunjaluk, negdje, tamo daleko.

Vođa neprijatelja naših neprijatelja, će svojim ljudima objasniti da ne žele živjeti sa svojim neprijateljima, da nije bitan Aluminij, da je dobro što se raspao, da će mnogi zbog njega završiti u prijateljskoj Njemačkoj. A kad odu u Njemačku, obavezno odozgo da se zalažu za treći entitet. I zalagaće se, naravno. I oni i njihove obitelji.

Tako nekako će biti… sve do kraja lokalnih izbora u oktobru 2020. Nakon toga, stvari će se relaksirati, popiće oni, daleko od naših očiju, zajedno kafu/kavu/kahvu, dogovoriti se da struja i gorivo poskupe, a možda i akcize skoče za koji procenat. Ne možda, sigurno.

Leutar:Net

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Anti-SPAM Test *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.