Električni bicikl koji su izumeli naši studenti u finalu prestižnog svetskog takmičenja

, Image: 295747866, License: Royalty-free, Restrictions: Specifically, you may not use the Images in ways or contexts that might reasonably be construed as pornographic, defamatory, libellous or otherwise unlawful; Specifically, you may not use images depicting any model in any unduly controversial or unflattering context, unless accompanied with a statement indicating that the person is a model and the images are being used for illustrative purposes only., Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Cultura RM/RF

Leutar

Tajni agenti NKVD-a
Leutar

Latest posts by Leutar (see all)

Tim studenata Elektrotehničkog fakulteta zasluženo je u finalu prestižnog svetskog univerzitetskog takmičenja “International Future Energy Challenge”, koji se održava u Americi. Naš tim će od 29. jula odmeriti znanje sa studentima iz Indije, Nemačke, Holandije, Kine i SAD.

Njihov rad je bicikl na električni pogon, izum kojim će se boriti za prestižnu nagradu. Gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, Ružica Cvetanović, Silvester Forgo, Nevena Paramentić i Miloš Milešević, objasnili su šta je njihova inovacija i po čemu se ona razlikuje od postojećih.

Booking.com

“Bicikl na električni pogon je motor koji ima baterije koje su litijum jonske. Ovo je uređaj na kome smo radili godinu i po dana. Uređaj karakteriše veoma velika efikasnost i način kontrole kao i optimizacija koju od nas traže organizatori. Bicikl može da ide i do 48 kilometara na sat. Na biciklu je i mobilni uređaj na kome je razvijena android aplikacija na kojoj su neki od parametara vezanih za električni bicikl”, rekla je Ružica Cvetanović.

Električni bicikl sa sofisticiranom opremom kojim će se naši studenti boriti za prestižnu nagradu ima svoju cenu.

“Prvi prototip koji razvijate uvek je skup. Mnogo je tu vremena i testiranja. Mi smo gledali da sa ovim uređajem dostojno predstavimo naš fakultet”, rekao je Miloš Milešević.

Za ovakve projekte važno je obezbediti i materijale za projekte.

“Uspevamo, uz pomoć sponzora i obraćanjem direktno proizvođačima a koristimo i sve pogodnosti interneta”, rekla je Nevena Paramentić.

“Veliki novac je potreban da bismo platili put do Amerike kao i troškove priprema za finale i polufinale”, istakao je Silvester Forgo, a prenosi NajStudent.

Foto: Profimedia / Ilustracija

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Anti-SPAM Test *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.