„Elektro-Hercegovina“ uzima kredit od tri miliona KM za nabavku softvera

Nakon što je Rudnik i termoelektrana „Ugljevik“ raspisao tender za hitnu nabavku kredita od 10 miliona KM, još jedno preduzeće iz sistema „Elektroprivrede RS“ uzima milionski kredit. „Elektro-Hercegovina“ planira da se zaduži tri miliona KM, a novac će biti iskorišćen za nabavku softvera i reorganizaciju elektroenergetskog sektora.

Kako prenosi portal Kapital, tender za izbor banke koja će kreditirati ovo zavisno preduzeće ERS raspisan je, a zainteresovane banke ponude mogu dostaviti do 5. avgusta.

„Predmet ovog postupka je nabavka kreditnih sredstava u iznosu od tri miliona КM za zajedničke nabavke sa Matičnim preduzećem aplikativnih softvera i usluge reorganizacije elektroenergetskog sektora u skladu sa važećom regulativom“, navedeno  je u tenderskoj dokumentaciji.

„Elektro – Hercegovina“ se zadužuje na pet godina sa uključenim grejs periodom od šest mjeseci.

Nedavno je portal Kapital, objavio da je „Rudnik i Termoelektrana Ugljevik“ (RiTE) zapao u finansijske probleme i da je u potrazi za bankom koja mu u veoma kratkom roku može odobriti kredit od deset miliona maraka za plaćanje dospjelih obaveza. Kako bi održala tekuće poslovanje milionski kredit podigla je i „Elektro – Bijeljina“.

Prema ranije pisanju tog portala, u „Elektroprivrede RS“ namjeravaju da izvrše novu reorganizaciju i da otkupe akcija od malih akcionara, posebno onih, kako se navodi, koji su protiv odluka uprave ERS-a.

KAPITAL

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.