NEVJEROVATNA PRIČA Baki vraćen novčanik ukraden PRIJE 75 GODINA (FOTO)

Osamdesetdevetogodišnja Beti Sisom dobila je nazad svoj novčanik koji je izgubila prije čak 75 godina.

Njen novčanik pronađen je tokom rekonstrukcije zgrade bivše srednje škole u Ilinoisu koja se sada pretvara u crkvu. Pastor Set Baltzel kazao je kako je vodoinstalater pronašao novčanike u zidu ženskog toaleta, a među njima je bio i Betin.

– Radimo na zgradi šest mjeseci. Čekali smo ovu stvarno kul stvar koju niko nije vidio posljednjih 75 do 100 godina – rekao je pastor.

Dodao je kako vjeruje da su ti novčanici ukradeni prije 75 godine te ih je želio vratiti vlasnicima. Postavio je fotografiju novčanika s njihovim imenima, a korisnici Fejsbuka su podijelili njegov post 3.000 puta. Većina vlasnika je preminula.

Ime Sisom je prepoznato novinar TV stanice Sent Luis i kontaktirao je pastora kako bi joj dostavio nazad novčanik.

Ona je 1947. godine maturirala u ovoj srednjoj školi. Bila je šokirana kada je vidjela ponovo svoj crveni novčanik nakon toliko decenija. U novčaniku su se nalazile fotografije njenih kolega iz razreda koje nije vidjela dugo vremena. Među njima je bila i fotografija njenog brata koji se borio u Drugom svjetskom ratu i preminuo.

– Bila sam mnogo srećna zbog toga jer nemam njegovih fotografija – kazala je.

Istakla je kako je srećna što ga je dobila te kako se nada da će i ostali vlasnici doživjeti ovo uzbuđenje kada ugledaju svoje novčanike stare 75 godina.

(Klix)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Anti-SPAM Test *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.