Šta penzioneri MOGU KUPITI za 2 odsto VEĆU PENZIJU

Najnovije povećanje penzija u Srpskoj od 2 odsto poboljšaće materijalni položaj najugroženijih kategorija penzionera, saopšteno je iz Vlade RS.

Odlukom se, podsjetimo, određuju iznosi najniže penzije od 1. jula pa će najniža penzija na teret RS iznositi 195,74 KM. Za penzionere sa stažom od 15 do 20 godina najniža će iznositi  234,91 KM, a najniža penzija za penzijski staž od 20 do 30 godina je 274,05 KM.

Kako je saopšteno iz Vlade RS, najniža penzija za penzijski staž od 30 do 40 godina iznosi 313,23 KM, a  najniža penzija za penzijski staž od 40 godina i više iznosi 391,54 KM.

Koliko će zaista to povećanje uticati na bolji životni standard najstarije populacije?

Za oko 3,5 KM, koliko iznosi povećanje najniže penzije na teret RS, penzioneri mogu kupiti 10 domaćih jaja, što znači da mogu da obogate ručak svaki treći dan sa jednim jajetom.

S druge strane, oni koji su radili 40 i više godina, mogu da se pohvale čekom većim za čak 7,5 KM. Mjereno u proizvodima, bez problema mogu da (do)kupe pola kilograma kafe ili 7 kilograma brašna. Za mjesec dana.

U vrijeme kada su komunalne usluge skočile za 19 odsto, voda za najmanje 15 odsto, kada se srećemo sa dvocifrenim poskupljenjima velikog broja proizvoda u tržnim centrima… povećanje od 2 odsto se ipak ne bi moglo nazvati mjerom kojom će penzioneri osjetiti boljitak.

Izvor: Srpskainfo.com Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.