Porodica je organizovala slavlje prvog rođendana kćerkice, a njihov poziv ŠIRI SE INTERNETOM

Da je za nečiji osmijeh ponekada potrebno imati malo volje i veliko srce, dokaz je jedna porodica iz Beograda koja je rođendan svoje kćerke iskoristila da zamoli sve zvanice da umjesto poklona za njihovo dijete, donesu neki komad stare gardarobe ili igračke, za one kojima je to možda i najpotrebnije – Svratištu za djecu sa ulice.

Jednogodišnja Iskra i njeni roditelji koji žive u ulici Nikolaja Gogolja 98 na Banovom Brdu u Beogradu, oduševili su sve komšije i prijatelje u ovom beogradskom naselju, kada su donijeli odluku da umjesto poklona za Iskrin rođendan, svi prisutni daruju neki komad odjeće ili igračku koja im više nije potrebna, a sve to u ime djece kojoj je pomoć najpotrebnija, onoj koja redovno posjećuju Svratište za djecu sa ulice, piše Blic.

Leutar.net Porodica je organizovala slavlje prvog rođendana kćerkice, a njihov poziv ŠIRI SE INTERNETOM

Oni su porukom koju su zalijepili na ulazna vrata zgrade u kojoj žive, pozvali sve ljude dobrog srca da prisustvuju proslavi rođendana.

– Poštovane naše komšije, u srijedu 3. jula, od 18h do 21h ćemo u parkiću pored zgrade proslaviti Iskrin prvi rođendan. Pozvani ste da izvedete djecu i unuke na druženje, sok i zdrave slatkiše. Svjećicu duvamo u 20h. Umjesto poklona možete donijeti nešto što vašoj djeci nije potrebno, a što ćemo mi poslije odnijeti u Svratište za djecu ulice. Nije obavezno, ali ako stignete, molim vas potvrdite vaše prisustvo na broj mame Bele na broj 069/ 5xx8 – 4xx9. Nadamo se da ćemo uspjeti da nikoga ne uznemiravamo dok slavimo tako važan dan uz violinu i gitaru. Puno pozdrava, Iskra sa porodicom iz stana 29, ulaz broj 98 – stajalo je u poruci, gdje je na kraju dopisano da pored odjeće i igračaka, prisutni mogu donijeti i školski pribor, obuću, grickalice, sredstva za ličnu higijenu.

Gest roditelja male Iskre, oduševio je sve komšije, a u istom je i pokazao da je ponekad potrebno samo malo da mališanima koji žive u teškim uslovima, makar na trenutak, vratimo osmijeh na lice.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.