Odlikovan vatrogasac koji je pritekao u pomoć napadnutim Srbima u Supetru

Supetar waterfront view from sea, island of Brac, Dalmatia, Croatia, Image: 309223523, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Panthermedia

Vatrogasac Tomislav Domančić koji se pre tri nedelje u Supetru suprotstavio napadačima na sezonske radnike i pritom sa slomljenim nosom završio u bolnici, dobio je zahvalnicu Grada Supetra čiji građani i prijatelji obilježavaju Dan grada​.

U napadu 10. juna na pet sezonaca srpske nacionalnosti, od 21 do 26 godina starosti, učestvovalo je više osoba koje su uzvikivale i “gdje su Srbi”.

Tada je teže povređen supetarski vatrogasac, koji je sezonce štitio od razularene mase, dok su devojka iz Varaždina i preostala trojica mladića zadobili lake povrede. Zbog tog napada uhapšeno je više osoba, a gradonačelnica Supetra Ivana Marković odmah je osudila napad istakavši da je “svaki čin nasilja, ikada, igdje i prema bilo kome neprihvatljiv, a pogotovo da se ovako nešto desi jer neko pripada drugoj nacionalnosti ili priča nekim drugim jezikom”.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.