Za puteve u Hercegovini 25 mil. KM

Na području istočne Hercegovine u putnu infrastrukturu u ovoj godini biće uloženo 25 miliona KM iz sredstava Javnog preduzeća „Putevi Republike Srpske“ i vlada Srpske i Srbije, najavio je danas u Nevesinju vršilac dužnosti direktora ovog preduzeća Nenad Nešić.

Nešić je u Nevesinju zajedno sa lokalnim vlastima otvorio novi put koji spaja magistralni pravac Nevesinje – Gacko sa regionalnom dioniciom Nevesinje – Berkovići u dužini 370 metara.

On je istakao da su „Putevi Republike Srpske“ u saobraćajnicu koja je danas otvorena uložili 266.000 KM i da će ovaj projekat doprinijeti bržem i bezbjednijem saobraćaju u Nevesinju.

– Mi smo u Nevesinju rekonstruisali Ulicu cara Dušana, zatim kružni tok, most. Planiramo i rekonstrukciju Ulice Miloša Obilića – istakao je Nešić. On je naglasio odličnu saradnju sa opštinom Nevesinje i za iduću godinu najavio izgradnju kružnog toka kod sportske dvorane i školskih objekata, kao i rekonstrukciju cjelokupne saobraćajne infrastrukture u ovoj opštini.

 Od opštine Nevesinje dobili smo inicijativu da se radi novi put prema Mostaru koji bi povezao istočnu Hercegovinu sa Koridorom „Pet ce“. Taj projekat je u „Putevima Republike Srpske“ prihvaćen, ali će konačnu riječ dati Vlada Republike Srpske – rekao je Nešić.

On je naglasio da su „Putevi Republike Srpske“ raspisali tender od 11 miliona KM za rekonstrukciju puta Trebinje – Ljubinje, kao i tender od tri miliona KM za obilaznicu oko Trebinja. Nešić je naveo i da je u planu i izgradnja novog puta Tjentište – Brod i spuštanje prema Sutjesci.

– Planiramo da počnemo radove na putu Foča – Šćepan polje, odnosno Brod na Drini-crnogorska granica. U toku su pregovori za obezbjeđivanje sredstva jer je riječ o 80 miliona evra investicija koje „Putevi“ ne mogu finansirati iz vlastitih sredstava – naglasio je Nešić.

(Srna)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Anti-SPAM Test *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.