Trebinjci opet pokazali veliko srce: UGOSTILI PEDESETORO DJECE SA KOSOVA I METOHIJE (FOTO)

U Trebinje je sinoć doputovalo pedesetoro djece iz Kosovske Kamenice, koja će do 23. juna biti smještena kod svojih vršnjaka, u porodicama naših sugrađana.

Naš grad je već treću godinu zaredom dio projekta „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“, koji organizuje humanitarno udruženje „Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji“ iz Banja Luke.

Gradonačelnik Mirko Ćurić – koji je sa porodicama kod kojih će djeca biti smještena večeras dočekao školarce iz Kosovske Kamenice – istakao je da je riječ o veoma važnom projektu kojem se Trebinje sa zadovoljstvom pridružilo razumijevajući svu težinu svakodnevnice u koju ta djeca žive.

On se zahvalio svim našim sugrađanima koji su se odlučili da prihvate djecu sa Kosova iz Metohije i potrude se da im uljepšaju boravak u našem gradu.

Ćurić je kazao da je Gradska uprava obezbijedila smještaj za nastavno osoblje škole iz Kosovske Kamenice, ali i program boravka djece – koja će u narednih sedam dana upoznati ljepote i znamenitosti našeg grada, posjetiti manastire Zavala, Duži, Tvrdoš i Petropavlov manastir, Mrkonjiće, ali i eko kamp na Ušću i akva park u Grada sunca.

„Nekoj djeci je ovo možda i jedno putovanje tokom ovog ljeta. Mogu vam reći da su presrećna i da ni umor nisu osjećala – iako već putujemo 17 sati.  Trebinju se iskreno i od srca zahvaljujem – i u ime škole i u ime njihovih roditelja. Svaka vam čast na ovome što radite“, poručila je Jadranka Vasić, direktor Osnovne škole „Desanka Maksimović“ u Kosovskoj Kamenici.

„Djeca su odlučila – a mi podržali. Nije prvi put, i prije smo takođe primali djecu. Lijepa su iskustva i prijateljstva ostvarena i između djece i među roditeljima“, kaže Zoran Popović čija će porodica u narednih sedam dana imati još jednog člana.

U domu Kržića narednih sedam dana boraviće dvije djevojčice iz Kosovske Kamenice.

„Kad je kćerka došla i rekla da dolaze – prihvatilali smo, da im pokažemo ljepota našeg grada, da osjete ovu čaroliju, da se družimo. Pokušaćemo da im izađemo u susret kolikogod budemo mogli i da sa lijepim uspomenama odu iz našeg grada“, ističe Nataša Kržić.

R.S. – Radio Trebinje

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Anti-SPAM Test *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.