Selaković: Crna Gora je klasična srpska država

Beograd, 18. decembra 2017. - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djuric i generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selakovic prisustvovali su okruglom stolu ekonomskih fakulteta, instituta i strukovnih udruzenja, koji se odrzava u okviru unutrasnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji. FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bg

Generalni sekretar predsjednika Srbije kaže da će Beograd biti pod raznim vrstama pritiska zbog kosovskog pitanja.

Generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković izjavio je da će zvanični Beograd biti izložen raznim vrstama pritisaka, ali da se „grčevito“ bori da vodi odgovornu politiku u rješavanju kosovskog pitanja.

Za Radio-televiziju Srbije rekao je kako misli da ideja razgraničenja Srbije i Kosova uopće više nije na stolu.

„Mislim da o tome neće da razgovaraju ni Albanci ni Zapad, koji ih je sponzorisao. Naše rešenje je da se borimo da pregovaramo što možemo više i da čuvamo mir“, rekao je Selaković.

Dodao je kako, „ako nam se dogodi ono što je rađeno 2004. godine, kad je KFOR stajao skrštenih ruku i gledao, Srbija, kao što je rekao predsednik [Aleksandar] Vučić, neće dozvoliti da joj neko ubija njen narod“ nego će „naći način da ga zaštiti“.

Na pitanje znači li to i vojno Selaković je samo ponovio istu rečenicu.
‘Uništavanje i pljačka nakon 2000.’

Povodom godišnjice završetka NATO-ovog bombardiranja Srbije rekao je da je Kumanovski sporazum bio „završetak oružane agresije“, ali da je time počeo „lov na Srbe“ te „usledio politički nastavak agresije“.

Selaković je kazao da je nakon petooktobarskih promjena 2000. „uništena vojska, ekonomska baza, ono što je ostalo uništeno je pljačkaškom privatizacijom“.

„U prisustvu nekadašnjeg generalnog sekretara NATO-a Havijera Solane, Vojislav Koštunica, Milo Đukanović i Zoran Đinđić su stavili van snage Ustav, ukinuli Saveznu Republiku Jugoslaviju, a nakon toga je usvojena Ustavna povelja“, izjavio je i dodao da je time „uništena zajednička država sa Crnom Gorom“.

Navodeći da je i pravni historičar, rekao je da je Crna Gora „klasična srpska država, u kojoj i dan-danas, posle svega, živi 31 odsto Srba“.

Na pitanje šta to znači da je „klasična srpska država“ odgovorio je da to znači da se Crna Gora „od svog postanja, kao država, dičila srpskim identitetom“.

Izvor: Agencije

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Anti-SPAM Test *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.