Razočarani Novljanin o Trebinju

Trebinje je bilo naša omiljena destinacija, na koju smo stotine puta dolazili supruga i ja, te dovodili svoje prijatelje i rođake.

Grad je uredan, sređeni parkovi, puno cvijeća, ljubazni ljudi i sve je bilo značajno jeftinije nego u Herceg Novom.

Međutim, sada su se sve cijene gotovo izjednačile. Cijene parkinga i taksija su čak dosta veće, a mnoge uličice, na kojima do nedavno nije bilo naplate parkinga, sada morate plaćati.

Upravo juče sam prvi put blokiran tzv. kandžom na točku, u uličici gdje je do nedavno bilo slobodno parkiranje. 17 € sam morao platiti za 1h parkinga, da bi mi sa točka skinuli nesretnu kandžu.

Shvatio sam da Trebinje nije više što je bilo, da vlasti „reketiraju“ nekorektnim naplatama parkinga i kazni, te da se sve pretvorilo u neku vrstu otimanja novca gostima.

Konkretno, ovih 17€ + 6 eura putarine za vrlo lošu cestu, prelomilo je odlukom da zaboravim na ovaj lijepi grad, u kojem sam ostavio hiljade €.

Poštovani, razumijem vašu potrebu za sredstvima koje će unaprijeđivati razvoj grada i turizma, i razumijem da morate braniti odluke vlasti, ma kako opravdane ili neopravdane bile, ali mišljenja sam da je cijena i parkinga i kazni previsoka za naše standarde.

Zamijetio sam da je grad uglavnom pust, za razliku od većih tržnih centara gdje je parking besplatan. Automate za naplatu mnogi gosti ne umiju da koriste,(lično mi je jednom prilikom aparat „progutao“ 6KM), i sigurno postoje bolja rješenja.

Nisu mnogo bolji „stručnjaci“ iz vlasti, što se tiče parking servisa, niti u mojem Herceg Novom, ako vam je to za utjehu.

Jedno sam siguran kao dugogodišnji turistički radnik: ovakav pristup organizaciji u turizmu, dugoročno će pokazati neprofitabilnost, i štetu imidžu oba naša grada.

„Dobiješ na mostu, izgubiš na ćupriji“!
Pozdrav i Zbogom Trebinje!!!

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Anti-SPAM Test *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.