Pismo tužne majke državi: „Zar da provodimo čitav život daleko od djece zbog ove bjede“

I šta su današnje majke dočekale? Da žive bez djece jer je država nesposobna da zadrži mlade?

Obećali su nam Švicarsku, napravili je ali sebi, obećali radna mjesta našoj djeci ali uhljebljuju svoju i svojih prijatelja’, napisala je razočarana majka. „Dobro jutro! Javlja vam se jedna majka koja je prije godinu dana otpratila svog sina jedinca sa navršenih 20 godina sa aerodroma u Dublin.

Sa torbom punom uspomena i čiste robe, ličnom kartom u ruci, nedavno tek izašao iz srednje škole, golobradi dečko koji je jedva dočekao da otvori vrata doma i vikne – majko doma sam. Pratiš ga na avion, oboje stiščete zube očiju punih suza.

Srce puno uspomena, ljubavi i sada izgubljenih nadanja da će biti uvijek tu negdje, pogledi ti se susreću i nijemo govore sve ono što razum zna. Ne puštas suzu zbog njega jer te mrve hrabrosti koje ima rasule bi se ko biseri po podu….vidio je previse majčinih suza….

A onda u onom restoranu na spratu gledaš kako avion polijeće i sav tvoj život, tvoja duša i ljubav odlazi, oslonjena rukama na staklo želiš ga pomilovati po obrazu, zatvoriš oči da osjetiš njegov miris, osluškuješ smijeh koji je zamro u tišini praznog doma u koji se vraćaš. Pa pobogu zašto????

Njega nisu zanimali ni partizani ni fontane, ni afere, zanimao ga posao, topli dom i siguran zagrljaj. Obećali su nam Švicarsku, napravili je ali sebi, obećali radna mjesta našoj djeci ali uhljebljuju svoju i svojih prijatelja… nisu vidjeli more tuge na autobuskim stanicama, aerodromima, nisu vidjeli bol rastanka, suze majki i očeva koje sinovi nisu nikada vidjeli da plaču.

E pa vlado moja, baš vam hvala što ste mi uzeli jedinca. Mrziti nije ljudski ali ja vas mrzim iz dna duše, mrzim vas i zbog toga što sam juče vozila jos jedno mlado biće sa putnom torbom i uspomenama na avion za Dublin….mrzim vas !!!“

Izvor: www.infpult.info


Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.