ODZVONILO PAŠTETAMA I SENDVIČIMA NA JADRANU: Kazne i do 700 eura!

Opština Budva planira da uvede red u svakodnevno funkcionisanje grada. Tako po ugledu na susjednu Hrvatsku planira da uvede kazne za šetnju bez majice u iznosu od 500 evra, a za šetnju u kupaćem kostimu 600 evra, dok je za jelo i piće na javnoj površini previđena kazna od 700 eura. 

Nadležne službe u tom gradu pozvale su građane da zbog značaja Odluke o komunalnom redu u svakodnevnom funkcioniranju grada, građana, privrednih subjekata, turista kao i njihovog odnosa prema zajedničkim javnim površinama, u što većem broju pomognu svojim sugestijama u kreiranju nacrta Odluke o komunalnom redu. 

-Važnost ove odluke kao i pravila i ograničenja ponašanja na javnim površinama moguće je sagledati u odlukama gradova susjednih država gdje je primjera radi na Hvaru turistama istaknuto obavještenje o pravilima i kaznama koje ih očekuju u slučaju neprimjerenog ponašanja, pa tako za šetnju bez majice, predviđena je kazna od 500 evra, a u kupaćem kostimu 600 evra, dok kazna za jelo i piće na javnoj površini iznosi 700 euvra – saopštili su iz nadležnih opštinskih službi, koje prenosi RTCG. 

Odlukom se, kako su istaknuli, mogu propisati i razna, druga pravila ponašanja koja bi regulisala susjedne probleme parkiranja, sušenja veša, odlaganja smeća, izgleda zgrada, glasne muzike itd. 

Kako ova odluka proizlazi iz Zakona o komunalnim djelatnostima iz nadležnih opšinskih službi ističu da je potrebno da svi građani uzmu učešća u njezinom formiranju.

Izvor: RTCG

1 Komentar

  1. Šta je loše {ako je čovek gladan} da pojede sendvič na klupi u parku ili na plaži?
    Izgleda da je svet počeo da cedi komarca a guta kamilu…

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Anti-SPAM Test *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.