Književno veče Marka Šelića Marčela u Narodnoj biblioteci

Narodna biblioteka Trebinje večeras je organizovala književno veče Marka Šelića Marčela, popularnog muzičara, književnika i kolumniste iz Beograda. Čitaonica u biblioteci je bila puna do posljednjeg mjesta, a svi su oduševljeno slušali ovog mladog umjetnika koji je do sada, pored pet studijskih albuma, objavio i tri romana, zbirku kratkih priča i eseja, a i brojne kolumne i strip ilustracije.

Leutar.net Književno veče Marka Šelića Marčela u Narodnoj biblioteci

„Moje književne večeri služe za razbijanje predrasuda o književnim večerima. Da ne bude dosadno, već da se uključi živa reč, da ljudi pitaju, da kroz zanimljiv način prodremo u to šta pišemo“, kaže on.

Marčelo kaže da je tip prepravljaca, da uvijek iznova i iznova uviđa greške stvarajući i da koliko ima napisanih riječi toliko ima i bačenih.

Leutar.net Književno veče Marka Šelića Marčela u Narodnoj biblioteci

„Ali treba znati kada je granica, kada više nema smisla ispravljati. Ja volim da čitam i volim da stvaram. Ima dela koja pripadaju decijoj književnosti a u meni se i nanovo ih čitam kao što je „Mali princ“. Kaže se kada nešto novo čitate, ukrali ste vreme nečem novom. Ali to nisu ista čitanja jer nismo isti mi u srednjoj, osnovnoj kada čitamo o sada kada smo odrasli“, priča Marčelo koji je profesor srpskog jezika i književnosti. Kaže da se najviše od đece može nauciti i da bi volio da radi profesorski posao ali mu vrijeme ne dozvoljava.

Leutar.net Književno veče Marka Šelića Marčela u Narodnoj biblioteci

„Klinci veruju da svet može biti bolje mesto i to tako treba“, zaključuje on.

Marčelo je posljednjih godina angažovan u pozorištu kao autor songova u brojnim predstavama.

Radio Trebinje / S.P.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.