Goran Bare: Pročitao sam Bibliju, to je toliko glupava knjiga

GORAN BARE je gostovao u emisiji Nedjeljom u 2, a emisija je počela njegovim komentarom aktualne situacije u Hrvatskoj.

„Toliko mi to sve digne živce da počnem pssovati i pljuvati, toliko me to naživcira da ne gledam dnevnik, ne gledam medije. Gledam samo filmove na filmskim kanalima i tu i tamo neku utakmicu“, rekao je.

Otkrio je da je on završio za bravara, trgovca i ugostitelja, te dodao da je „završio Trgovačku školu s trojkom“. 

„Tata mi je našao vezu za školu, čak mi je predlagao fakultet“, priznao je i dodao da je završio Ugostiteljsku školu kad mu je pokojna supruga ostala trudna.

„Sin mi se rodio ’94. godine. Onda sam otvorio ugostiteljski lokal pa sam morao završiti školu“, rekao je.

Otkrio je da voli da mu koncerti budu na ivici.

„Da ljudi ne znaju što će se dogoditi, da misle sad bi moglo biti dobro. Tako je nekad bilo. Nisam dugo u Zagrebu održao koncert koji bi zadovoljio moje kriterije. Poslije koncerta si ti još u tome, još i sutra“, rekao je i dodao da je izabrao Šalatu jer je tamo slomio mikrofon jer nije htio svirati to što se od njega tražilo.

Objasnio je da je odbio objaviti album koji je snimio jer je bio „loša kopija onog prije“. Otkrio je i šta ga veseli osim pozornice.

„Žene me vesele, putovanja i more“, rekao je, a opisao je i neke neugodne scene.

„Sjećam se momenta kad sam išao za Beograd, neka žena me uhvatila: ‘Evo ga’, kao da je uhvatila životinju neku“, prisjetio se. 

Progovorio je i o autodestruktivnim periodima: „U to vrijeme bio sam intravenozni narrkoman, uzimao sam herroin.“ 

Na pitanje voditelja Aleksandra Stankovića je li drroga i dalje aktualna, rekao je: „Uzimam lijekove. Metadon.“

Iako nije mogao izdvojiti neku pjesmu koja mu je izgledala poput raja, otkrio je da ga je „Crazy Mama“ Rolling Stonesa dovela do toga da se bavi muzikom. Otkrio je i kakva je bila saradnja sa Satanom Panonskim.

„Bili smo prijatelji. On je dobio u Popovači kaznu, ne znaš je li pušten ranije, igrao sam se s tim. Došao je r a t i svi su amnestirani ranije. Zašto sam svirao s njim? On nije volio da mu sviraju pravi glazbenici nego polupriučeni glazbenici. Imali smo problema da ga stalno moramo loviti, mi sviramo normalno, a on ode negdje“, rekao je i dodao da je to puklo kad je došao r a t jer je Bare u Vinkovcima bio smatran tipom koji je jugonostalgičar i nije dovoljno Hrvat.

„Jedan dan je došao i rekao da će me pojesti mrak“, zaključio je.

Prokomentarisao je i neke kolege i saradnike. Prvo Gibonnija.

„Gibo kao umjetnik nije loš, ne mogu reći da je loš. Što se tiče te estrade, daleko je najbolji od svih tih pjevača, kao tekstopisac je sasvim ok. U zadnje vrijeme ne toliko kao nekada, ali jednostavno da ne ogovaram na televiziji čovjeka jer ga nema, shvatio sam da jedno tamo, jedno je tamo… Ima nekoliko maski. Nije mi se to svidjelo. Bio sam previše bezobrazan prema njemu, izvinio sam se, ali vjerojatno je previše tašt da bi to mogao progutati“, rekao je.

Prilično neodređen je bio oko Tomice Petrovića, donedavnog menadžera Severine Kojić, s kojim je nekad sarađivao.

„Ja mislim da ne bih smio o njemu pričati, jer su mi rekli da je Severinin menadžer. Imali smo 20 godina od izdavanja ‘Vrijeme da se krene’, nije bio tamo, ali je bio. Od svih koji su bili vezani uz taj projekt, on jedini nije ništa rekao, vjerojatno mu je šefica zabranila“, rekao je.

Dodao je da nije čuo ništa od radova Vojka V. „To je novi?“, pitao je Stankovića pa poručio reperu da samo „roka“.

„Cajke, je li to problem“, pitao je Stanković.

„Ma kakav problem? To meni još od r a t a što se zgražavaju, pustite djecu da slušaju što hoće. Postoje neki umjetnici koji od toga naprave nešto vrijedno, ali u većini je to zvuk od tri minute. Kao drugo, te cajke nemaju više veze s narodnom glazbom, više ima veze sa svjetskim mainstreamom, jedino je drugačiji način pjevanja. Jezik je tu bitan, ali što se tiče produkcije, to mi je isto kao Beyonce. Nema nikakve razlike između Beyonce i Karleuše, osim što je Beyonce ljepša“, rekao je.

S političarima se ne treba družiti, ali ja sam bio budala pa sam im vjerovao. Ne samo ja, nego i neki glumci. Mislili smo kad dođe to sve, bit će u redu, jer situacija ’90-ih… Znaš dobro kako je bilo, koja je to grozota od zemlje bila. Kad se pojavio Račan s nekim svojim idejama, jednostavno me to povuklo, međutim ništa“, rekao je.

„Nije se zaradilo od toga, ali mi je pomoglo oko popularnosti“, dodao je.

Bare misli da hrvatski političari ne znaju s evropskim: „Neka naprave nešto da se osjećamo kao dio Europske unije, ja ne osjećam da smo dio EU-a.“

Progovorio je i o svojoj prošlosti.

„Ništa ne bih mijenjao, nakon ovog zadnjeg albuma kad nisam mogao izaći van razmišljao sam o prošlosti i mogu ti reći da nemam nikakvih zamjerki. Ponosan sam na neke svoje postupke, bilo je gluposti, ali kad ideš do jaja, ima gluposti“, rekao je.

„Ponosan sam što se nisam prodao. To je floskula. Nisam se prodao ni politici, to je bila cijela rock ‘n’ roll ekipa kojoj se Dino pridružio, mislili smo da radimo nešto što će pogurati ljude“, još je jednom ponovio.

Ja ću riknuti za desetak godina, jedino sam ljut na ljude u ovoj zemlji koji su toliko pasivni kao da se sve ovo događa u Sjevernoj Koreji. Zbog čega imamo te političare, taj sabor, ništa ne žimku, sve mi se zbrkalo“, dodao je.

Priznao je da je prvi put kad je ušao u crkvu pobjegao kad je vidio raspetog Isusa.

„Zavidan sam ljudima koji baš vjeruju. Ja ne mogu tako razmišljati, 21. je stoljeće. To je srednjovjekovna priča, vatra u paklu, raj, bog. To je kao Crvenkapica, k’o priča za malu djecu. Pročitao sam Bibliju, to je toliko tupava knjiga. Izvinjavam se“, dodao je.

Otkrio je i da su mu Vinkovci u lošem sjećanju jer mu je tamo žena umrrla, a i kad su mu prijatelji poginuli, optužili su ga da im je prodao drrogu.

„Ja nisam nikome u životu prodao drrogu, ja sam kupovao drrogu za sebe“, rekao je.

Index

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Anti-SPAM Test *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.