Zbog ovakvih stihova su zabranjivane pjesme u SFRJ

Pojavila se sa pjesmom „Pismo“, koja je bila zabranjena naredne četiri godine.

Za pjevačicu Jasnu Zlokić 1986. godina je bila kobna. Tada je u Splitu nastupila sa pjesmom “Pismo“, a ta pjesma nije smjela da se pušta na radiju sve do 1990. godine! 

Mediji su tada podigli veliku prašinu oko toga, a pompa se podigla jer se u numeri ljubavnica obraća zakonitoj supruzi, a ovo je refren te pjesme: 

„Da, krala sam ga vama, krala sam ga i sad mi je žao, al’ vjerujte mi, ne, nije mi, ne, više no vama dao. Sad vraćam vam ga, evo, vraćam vam ga, jer poslije dosta vina on priznao je, meni priznao je da voli vas i sina…“ 

Jasna je o spornom tekstu “Pisma” rekla: 

„To je malo provokativna pjesma i malo neobičnog teksta, ali vrlo životnog. Čula sam za tu priču da nije smjela da se pušta na radiju. Možda su veliki moralisti smatrali da nije zgodno da se to pjeva“. 

Inače, Jasna je već kao tinejdžerka izgradila karijeru muzičara, a 1974. godine je osvojila titulu Prvog glasa Dubrovnika. Rođena je u Veloj Luci, baš kao i njen kolega Oliver Dragojevič. Osim što su proveli djetinjstvo u istom mjestu na Korčuli – ovo dvoje pjevača potiču iz iste loze. Naime, pjevačica je rođena u porodici Dragojević u korčulanskom mjestu Vela Luka. 

Ima dvije sestre, a čitava porodica je muzički talentovana. Jasna je svojevremeno nastupila i kao “predgrupa” na koncertu poznatog američkog repera 50 Centa, zbog čega je “zaradila” nadimak J. Zlo. 

Bilo je to na nagovor repera Nereda, čija je majka rekla da će na koncert doći samo ako bude pjevala i Jasna, jer je obožava.

Poslušajte zabranjenu 8jesmu koja podstiče na nemoral – VIDEO

B92

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Anti-SPAM Test *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.