Dva brata i sestra o kojima će se pričati – JOVANCIC FAMILY

Oni su jedna sestra i dva brata. Oni su ponos njihovih skromnih roditelja, a da li bi trebali biti i ponos cijele nacije? To ćemo saznati u nastavku projekta JOVANCIC FAMILY koji će donijeti mnoga iznenađenja.

Leutar.net Dva brata i sestra o kojima će se pričati - JOVANCIC FAMILY

Ana i Đorđe će najviše muzicirati i trudiće se da vam svoju muziku predstave na najbolji mogući način. Marko će sve to pratiti njegovim kamerama, ali i zapjevati s bratom i sestrom.

Leutar.net Dva brata i sestra o kojima će se pričati - JOVANCIC FAMILY

JOVANCIC FAMILY je projekat koji će promovisati zdrave porodične vrijednosti, rad, trud i upornost troje mladih ljudi. Kroz video blogove, koji će se pronaći između različitih muzičkih sadržaja koje pripremaju, saznaćemo kako su Ana, Marko i Đorđe došli do onoga što danas jesu i kako je tekao njihov trnoviti put.

ANA JOVANČIĆ

Leutar.net Dva brata i sestra o kojima će se pričati - JOVANCIC FAMILY

Ona je Ana Jovančić, ima 15 godina, a pjevanje uči od treće godine pod mentorstvom njenog najstarijeg brata Đorđa. Sa pet godina je snimila svoju prvu dječiju pjesmu i osvojila prvu pobjedu na dječijem festivalu kao najmlađa takmičarka ikada. Kasnije, kroz godine koje su dolazile, osvajala je mnoge pobjede na muzičkim festivalima u regiji i Evropi. Pjevačke vještine usavršavala je kod najboljih pjevača u regiji kao što su ALEKSANDRA KOVAČ iz Srbije i JACQUES HOUDEK iz Hrvatske. Ana, pored osnovnog muzičkog obrazovanja u disciplini klavir, ima i glumačko i baletsko obrazovanje. Igrala je glavne uloge u najgledanijim mjuziklima za djecu u BiH. Sinhronizovala je crtane filmove za bh. tržište tako što je posuđivala glasove animiranim likovima ali i pjevala songove iz crtića. Uz braću je odrastala u okruženju u kojem su muzika, kamere, mikrofoni, scena i televizija.

Ja sam najsretnija sestra na svijetu. Sve što znam o muzici i umjetnosti naučila sam od braće. Odrasla sam u njihovom umjetničkom okruženju gdje sam od malih nogu učila, gledala i usvajala. Sada sam dovoljno odrasla da se mogu profesionalno posvetiti ovom projektu koji je nešto najljepše što mi se trenutno dešava u životu. Volim muziku, volim pozorište, volim umjetnost i ne znam šta bih drugo u životu bolje radila od pjevanja, glume i plesa. U ovome sam najsretnija. Trenutno završavam osnovnu školu i javno ću govoriti o tome kako sam uspijevala biti odlična učenica svih devet razreda škole sa prosjekom 5.0, a uporedo glumiti u pozorišnim predstavama, putovati po Evropi, učestvovati na muzičkim festivalima i dodatno se obrazovati„, kazala je Ana.

ĐORĐE JOVANČIĆ

Leutar.net Dva brata i sestra o kojima će se pričati - JOVANCIC FAMILY

On je Đorđe Jovančić, ima 27 godina i najbolji je mladi muzički autor u Bosni i Hercegovini. Tome ne svjedoči samo priznanje DRAŽEN RIČL za najboljeg mladog autora u BiH, koje mu je dodijelila Asocijacija kompozitora muzičkih stvaralaca – AMUS, nego i niz drugih domaćih i inostranih priznanja i nagrada koje je dobio kao kompozitor i aranžer u desetogodišnjoj karijeri. Sarađivao je sa značajnim imenima domaće i regionalne muzičke scene kao kompozitor, aranžer i muzički producent te pjevač i instrumentalista. Djela umjetničke muzike su mu izvođena širom svijeta na renomiranim koncertima, festivalima i takmičenjima sve od Moskve pa do čuvenog CARNEGIE HALLA u New Yorku. Autor je kompozicije kojom je 12. decembra 2017. godine u Sarajevu oboren GINISOV REKORD u najmnogoljudnijem sviranju klavira kada je 20 mladih pijanista sviralo za jednim klavirom u isto vrijeme. Iza njega je veliki broj televizijskih, pozorišnih i koncertnih produkcija na kojima je bio angažovan kao izvršni i muzički producent. Producirao je i režirao najgledanije mjuzikle za djecu u BiH, ali i TV emisije. Bio je član žirija bh. pjevačkog TV SHOW takmičenja za djecu GENIJALCI, član internacionalnog žirija takmičenja za pjesmu EVROVIZIJE te švedskog nacionalnog festivala MELODIFESTIVALEN za izbor pjesme predstavnice Švedske na Evroviziji. Đorđe je osnivač i direktor BASICS ŠKOLE, privatne muzičke škole koja već 6 godina nudi najbolje uslove muzičkog obrazovanja u zemlji. Đorđe je, pored svega navedenog i izvrstan vokalni trener, a vokalnu tehniku izučava 10 godina.

Sreći mojoj nema kraja. Na ovaj projekat sam čekao 12 godina i sada je došlo pravo vrijeme da se isti i desi. Toliko smo radili sve ove godine, uzdizali se i padali, borili se trudom, radom, talentom i znanjem, a sada imamo dovoljno iskustva koje možemo pokazati. Ovo je projekat kojim želimo približiti publici, ne samo našu muziku, nego i našu porodičnu priču o muzici koja nam je odredila živote. Oni koji su pratili moj dosadašnji rad znaju šta sam sve postigao i šta sam sve radio u dosadašnjoj karijeri ali se često i pitaju kako sam uspio sve postići za tako malo godina. Evo prilike da saznaju. Želimo promovisati prave porodične vrijednosti, želimo promovisati mladost, želimo promovisati da se u BiH može uspjeti radom, znanjem i trudom, želimo se nametnuti kao primjer mladim ljudima„, kazao je Đorđe.

MARKO JOVANČIĆ

Leutar.net Dva brata i sestra o kojima će se pričati - JOVANCIC FAMILY

On je Marko Jovančić, ima 23 godine i direktor je MAUBIH video produkcije. Iako posjeduje srednje muzičko obrazovanje u disciplini solo pjevanje, njegova sreća ipak je bila u nastavku školovanja za audiovizuelne umjetnosti. Marko je režirao, snimio i montirao nekoliko igranih i dokumentarnih filmova. Kroz video produkciju koju uspješno vodi sarađuje sa najznačajnijim kompanijama i brendovima u BiH i regiji za koje producira video reklame, TV emisije, fotografije i sl. Spoljni je saradnik Zabavno – muzičkog programa.

Ovo je prvi put da izlazim u javnost ovako transparentno. Ja sam „lik iz pozadine“ koji je radio sve ove godine sve ono što ste već imali priliku da vidite. Ukoliko niste vidjeli sada ćete. Možete zamisliti, onda, koliko sam ponosan na brata i sestru i koliko vjerujem u ovaj projekat kada sam pristao da se fotografišem, snimam i da pjevam. Niko me za sve ove godine nije mogao natjerati na to jer sam bio sretniji iza kamere, ali moć i ljubav koje daje porodica mogu promijeniti sve. Sada uživam u cijelom ovom procesu i dajem sve od sebe, kao i Ana i Đorđe, da ponudimo ovaj projekat publici na visokim standardima produkcije„, kazao je Marko.

Ladiesin

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.