Sonja Karadžić je snimila album i pjevala pod imenom SONYa, ali joj je muzička karijera propala

Davne 1991. godine današnja potpredsjednica Narodne Skupštine Republike Srpske objavila je album sa rok pjesmama koji je doživio totalni fijasko, nakon čega je odustala od muzike.

Prije nego što je uspjela kao narodni poslanik i postala moćna i uticajna figura u politici, Sonja Karadžić Jovičević (52) pokušala je da postane profesionalna estradna umjetnica, saznaje Kurir.

Kćerka bivšeg predsjednika Republike Srpske, Radovana Karadžića, kao mlada djevojka maštala je o tome da izgradi veliku muzičku karijeru i postane poznata kao pjevačica rok muzike. Maštala je da bude nova Dženis Džoplin! Zahvaljujući uticaju i poznanstvima oca, koji je u to vrijeme bio priznati psihijatar u Sarajevu, Sonja je 1991., kad je imala 24 godine, snimila album „R a t n i k iz raja“. Umjetničko ime bilo joj je Sonya.

Leutar.net Sonja Karadžić je snimila album i pjevala pod imenom SONYa, ali joj je muzička karijera propala

Nije bilo loše

„Radovanov i moj zajednički prijatelj me je zamolio da pomognem njegovoj kćerki Sonji, koja silno želi da postane pjevačica. Sonja je već imala spreman materijal kad je došla kod mene na razgovor. Preslušao sam pjesme, ne mogu da kažem da sam bio oduševljen njenim glasovnim sposobnostima, kao ni kompozicijama, ali nije to ni bilo toliko loše. Odštampali smo 500 primjeraka njenog prvog albuma, koji se u prodaji našao 1991., ali, koliko se sjećam, nijedan nije prodat. Većinu diskova porodica Karadžić je otkupila i podijelila rodbini i poznanicima“, priča izvor Kurira.

Neuspjeh koji je doživjela kao pjevačica Sonji se nimalo nije dopao, pa je iz tog razloga ovaj podatak potpuno izostavila iz svoje biografije.

Leutar.net Sonja Karadžić je snimila album i pjevala pod imenom SONYa, ali joj je muzička karijera propala

Možda se sad kaje

„Za mene nije nikakvo čudo što nikada nije pominjala da je pokušala da postane pjevačica. Vjerujem da se pokajala, ili se plaši da bi joj se podsmijavali“, kaže izvor Kurira.

Sonja Karadžić nije odgovarala na pozive i poruke novinara Kurira.

TAJNA VEZA S CECOM

Sonja Karadžić nije uspjela na estradi, ali u politici jeste. Potpredsednica je Srpske demokratske stranke (SDS), poslanik i potpredsjednik NSRS. Ljubav prema muzici iskazuje na koncertima, a omiljena pjevačica joj je Ceca Ražnatović.

Kada je popularna folkerka prije pet godina održala koncert u Istočnom Sarajevu, Radovanova kćerka bila je u prvom redu u publici, a poslije nastupa iskoristila je priliku da se fotografiše sa nesuđenom koleginicom.

„Ima neka tajna veza… Za prijateljstva koja traju i duše koje se nekad najbolje ćuteći razumiju“, napisala je Sonja u opisu fotografije sa Cecom.

Leutar.net Sonja Karadžić je snimila album i pjevala pod imenom SONYa, ali joj je muzička karijera propala

Izvor: Kurir / Ivan Ercegovčević

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.