HODOČAŠĆE DO OSTROGA Došli iz Kanade da se poklone Svetom Vasiliju

Grupa od 93 hodočasnika krenula je danas iz Nevesinja prema manastiru Ostrog u Crnoj Gori, da se pokloni moštima Svetog Vasilija Ostroškog, a među njima je i pet vjernika iz Višegrada.

Trodnevno putovanje preko Gacka, Golije i Nikšića zavšavaju 11. maja, kada će se, uoči praznika Svetog Vasilija, pokloniti moštima sveca i prisustovati večernjoj liturgiji.

Ovo je osmo grupno pješačenje iz Nevesinja u najznačajniji centar vjerskog hodočašća na ovim prostorima i najmasovnije do sada.

Hodočasnike i ove godine predvodi Milan Kandić, kome je ovo deveto pješačenje iz Nevesinja do Ostroga.Zoran Radojičić i Jelena Rakita doputovali su iz daleke Kanade da bi sa Nevesinjcima krenuli na poklonjenje svetitelju.

Prevalili su preko 6 hiljada kilometara da bi pohodili, kako rekoše,  najveću srpsku svetinju.

Uoči praznika Svetog Vasilija hodočasnici iz svih hercegovačkih mjesta idu da se poklone svetitelju, rođenom u selu Mrkonjići u Popovom polju.

U svetiteljevom rodnom selu, u nedjelju 12. maja, na svetoj arhijereskj liturgiji  u ckvi podignutoj na temeljima njegove rodne kuće, okupiće se vjernici svih krajeva Hercegovine i drugih mjesta.

Izvor: Srpskainfo / Dubravka Čolović

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.