Đurđevdan – animacija Ksenije Simonove od pijeska

Ksenija Simonova, umjetnica koja pravi animacije od pijeska i trenutno izlaže svoje radove u Srbiji, svojevremeno je predstavila animaciju.

„Želim da vam pokažem svoj novi rad, inspirisan omiljenom pjesmom ‘Đurđevdan’. I dramom na Kosovu. Srbi su veliki narod, narod kome je naklonjen Bog, nepokoran narod, narod koji uvijek prašta i koji uvijek pjeva. Za mene je ogromna čast da smatram da sam drug Srbije. Ovaj film je dio moje izložbe u Srbiji, koja se sada nalazi u Kragujevcu“, napisala je Ksenija Simonova na svojoj Fejsbuk stranici.

Ksenija Simonova je ukrajinska i ruska slikarka, grafičar, animator, najpoznatija je po crtanju na pijesku. Pobjednica je TV takmičenja Ukrajina ima talenat 2009. Ksenija je rođena 22. aprila 1985. godine na Krimu. Ljubav prema umjetnosti je naslijedila od majke. Željela je da se bavi nekom novom vrstom umjetnosti, za koju joj neće biti potrebne ni olovke ni boja. Zbog nedostatka sredstava morala je da ugasi časopis koji je pokrenula sa svojim mužem Igorom. Tada je otkrila umjetnost crteža na pijesku. Trenutak kada je pobijedila u rijaliti šouu Ukrajina ima talenat 2009. joj je promenio život. Publiku je fascinirala svojim brzim pokretima ruke, uz pomoć kojih stvara slike. Njene pješčane animacije zasnovane su na stalnim transformacijama slika, koje pričaju priče. Čitav performans je propraćen muzikom, što Ksenijinom radu daje dodatnu emotivnu notu.

Bavi se humanitarnim radom i pomaže djeci koja su oboljela od raka, artritisa i drugih bolesti. Pomaže sirotišta i bila je jedna od članica mitinga „Ukrajina bez abortusa“ (2011). Dobitnica je mnogobrojnih nagrada u Ukrajini, Rusiji i na Krimu.

Pogledajte VIDEO

Izvor: Ruska Reč

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.