Vučić: Kosovo će u budućnosti dobiti nezavisnost i suverenost na cijeloj teritoriji

Foto: TANJUG

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Kosovo u budućnosti dobiti nezavisnost i suverenost na cijeloj teritoriji, ali ne zato što će on da ga prizna, već zato što nije prošlo rješenje koje je on nudio, prenio je N1.

Vučić, međutim, nije precizirao šta je tačno nudio, ni kome.

On je za TV Pink rekao da “ono što je nudio nije moglo da prođe zbog strahovitog pritska pojedinih zemalja i njihovih obavještajnih službi koje su pokrenule kompletne agenture po različitim zemljama, političke, medijske i druge”.

On je rekao da su oni koji ga kritikuju prvo navodili da nisu čuli nikakvo rješenje ni predlog od njega, ali da su ga ipak napadali.

“Vidite kakvo je to licemjerje sveukupno. Kažete niste čuli šta sadrži taj prijedlog, saglasan sam niste čuli, a što ste ga napadali. Zbog toga ste mi glavu ottkinuli metaforično, a niste ni čuli o čemu se radi, a sad kad kažem da je propalo, kažete nismo ni čuli. Pa čekajte ljudi, pa što ste napadali onda i rušili sve, a niste ni htjeli da čujte”, pitao je Vučić.

On je dodao da je bio organizovan unutrašnji dijalog, ali da dio opozicije nije iznio svoj prijedlog o rješavanju kosovskog pitanja.

“I ja vas pitam šta je rješenje sad, osim što će Kosovo u budućnosti, ne mojom voljom i zato što ću ja da ga priznam, dobiti nezavisnost i suverenost na cijeloj svojoj teritoriji. Pa ću onda da pitam mnoge koji su protestovali i govorili mnoge stvari, zašto ste to radili i kako je moguće da niste mogli da sagledate realnost i što ste ometali mogućnost da Srbija izvuče nešto za svoj narod i svoju zemlju”, rekao je Vučić.

Nedeljnik

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Anti-SPAM Test *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.