Vučić – penzije u maju 5% niže zbog donacije Francuskoj

Predsjednik Srbije obratio se na današnjoj konferenciji za medije svim penzionerima Srbije povodom brojnih kritika iz redova opozicije i spekulacija u vezi sa donacijom Srbije spaljenoj katedrali vitezova templara u Notr Damu.

– Morao sam da se oglasim zbog svih onih glupih i krretenskih kritika koje dolaze od f a š i s t e Obradovića i žutih loppova Đilasa i Jeremića, i od medijskog tajkuna Šolaka, od mog bivšeg kuma Baćanovića i onog Saše Mirkovića, naravno! Svi oni kobajagi sada brinu što ja bacam narodne pare na razne budalaštine, što ja poklanjam milione iz budžeta Klintonu, Bleru, Šrederu, Dodiku, migrantima iz Sirije i Papue, i sad ovima Francuzima za obnovu one tamo katedrale u Parizu što je gradili pre Isusa još neki vitezovi templari, parama koje su otimali širom sveta pljačkkajući sirotinju. I dakle, takvi krimiinalci sada našli mene da kritikuju, da mi gledaju u džepove, da mi broje svaki milion evra iz budžeta koji prođe kroz moje šake? Oni misle da mene to pogađa? Oni meni ne mogu ništa, mene je narod izabrao i oni na ulici mogu samo da galame, ništa više od toga jer ih narod neće – rekao je Vučić.

U daljem obraćanju novinarima, Vučić je dodao da je prinuđen da uvede drastične mjere štednje zbog te donacije.

– Srbija grabi ka svom ekonomskom maksimumu, ali ova donacija znatno će da utiče na naš standard, tako da smo imali konsultacije na najvišem nivou države i doneli smo tešku odluku da smanjimo penzije u maju za 5% zbog ovog neplaniranog izdatka iz budžeta – rekao je Vučić i dodao “da je siguran u to da će galamdžije iz opozicije da ga napadaju zbog ove odluke, ali on je siguran da će penzioneri razumeti da su donacija Notr Damu i smanjenje penzija u njihovom interesu, i za dobro i njihovo i njihove dece, a naročito unuka”.

Večernje Novosti

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.