Stanivuković o Kruniću: Proglasite DAN ŽALOSTI toliko bar ovaj čovjek zaslužuje

Draško Stanivuković, poslanik PDP u Narodnoj skupštini RS, šokiran je stradanjem njegovog tetka Slaviše Krunića, banjalučkog biznismena.

On je objavio status na FB, koji u cjelosti prenosimo: 

,,Imaš od mene kuću, zemljište, traktor i sve što proizvedeš otkupiću’’, rekao je Slaviša tada jednom čovjeku sa petoro djece u želji da se vrati u rodno mjesto iz kog je izbjegao. Bio sam tu prisutan.

Pokrenuo je HUMANITARNU AKCIJU za porodicu Gajić na kojoj je skupljeno preko 100.000 KM u ono vrijeme kada su mnogi sumnjali u pozitivan ishod ove velike porodične tragedije.

Zapošljavao je vojne invalide, članove porodica p o g i n u l i h boraca, socijalno ugrožene, zapošljavao je ČOVJEKA bez obzira kako se zvao i prezivao.

Pomagao gradnju škola, crkvi i manastira.

Njegovao tradiciju i čuvao naše narodne običaje.

Uposlio je preko 1.500 radnika i tako dao nemjerljiv doprinos privredi i preduzetništvu Republike Srpske.

Imao je stav i karakter, svoju riječ i zbog toga trpio ogromne pritiske vladajućih koji sve žele da drže pod kontrolom, ali njega kao slobodnomislećeg čovjeka nisu mogli.

Pola života mu jesu uzeli oni koji vode Republiku Srpsku, a drugu polovinu oni koji su naredili i izvršili u b i s t v o.

O ovom VELIKOM ČOVJEKU će se tek PRIČATI i PISATI, a njegova sjena će biti nad ovim gradom da nas opominje kakvi ljudi su trebali da žive ovdje, a niste im dali.

Gospodo, proglasite DAN ŽALOSTI toliko bar ovaj čovjek zaslužuje“ naveo je Stanivuković na svom profilu.

Buka

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.