Kult ličnosti

Ja sam vaš Vođa. Ako me volite, biće vam lakše. Griješite ako mislite da ja sebe volim više nego što ćete me vi voljeti. Prljavi ste i glupi i niko vas ne voli. A evo ja, jedino ja, prihvatam vas kao svoje, neradnici moji, bagro draga. I sam sam potekao iz ove sujevjerne i primitivne sredine, što me čini jednim od vas. Ipak, sudbina i Bog su htjeli da vam ja pokažem put i da nestanu vaše grbe i prištevi.

Grešnici moji glupi, konačno ste shvatili da sam ja bolji od svih prethodnih, da je preda mnom izazov s kojim se niko do sada nije sreo. Ja sam istorija koju ste izabrali da stvarate. Ništa mi za vas, dragi moji grešni podanici, nije teško da uradim. Samo, morate znati da jedino ja znam šta je za vas dobro. Ko bi vas takve htio?! Musavi, bez morala, sjecikese i b l u d n i c i, to ste vi. Dajem vam nadu, jadnici. Možda od vas nekad i bude nešto, ako budete dovoljno ponizni da shvatite moju misiju. Bacaću vam mrvice koje ostanu od važnih državničkih poslova, koje zbog vaše tupavosti i nesposobnosti moram da obavljam.

Mislite da ja ne bih sada uživao, onako kako u neradu baš vi uživate, prokletnici? Mislite li da svoje slobodno vrijeme koje nemam, ne bih dijelio sa vama po trgovima, pjevajući i igrajući? Ali, neko mora jer vi ne morate i nećete, dokoni besposličari. A primijetili ste da koliko god me mrzili, još više me volite. Gledate me nekad s mržnjom i osjećate zadovoljstvo usljed svoje mržnje. To je ljubav ako niste znali, a niste jer vi bez mržnje ne umijete ni da volite.

Moji vam sljedbenici, a tek su to ulizice i prevaranti, savjetuju da u novčanicima nosite moju sliku, kad već para nemate. Ja to nisam zahtjevao. Kao što nisam zahtjevao da nemilice trošite svoje novce na kocku, blud i materijalne vrijednosti. Ja sam iznad toga. Ja postojim, vi zaključujete, iako to niste zaslužili. Zato, zaključujte pametno, osluškujte i ne vrpoljite se u stolicama kao loši đaci. Vaše mane su neiscrpne i niko ih toliko dobro ne poznaje kao što ih ja poznajem. A i stvaram ih jer previše slobode za vas varvare, neko mora da ograniči.

Svoje sisteme uklapajte u moj sistem. Vi o sistemima ništa ne znate jer da znate, ne bih ja bio na ovom mjestu, nego vi. Kada jedete, jedite kao ja. Kada spavate, spavajte kao ja. Kada radite, ako ikad išta radite ljenštine obične, radite kao ja. I imajte na umu samo jedno: Ja to sve bolje radim od vas. O meni se ispredaju priče, o mojim moćima, mojim kvalitetima, a o vama se samo priča ono loše, ono što vas čini grešnicima. Što prije shvatite da se mi dodirujemo samo negdje u beskonačnosti, to će vam ovozemaljski život biti lakši. Molite se da ja budem sa vama i na „onom svijetu“, ako ikad umrem.

Iskreno ću cijeniti onu šačicu maloumnika koja mi oponira. Kad njih budete gledali, znaćete šta vam je činiti. Ako ih ne preostane, sam ću ih stvarati i za taj rad nagrađivati. Biti alternativa meni, to je kao biti alternativa Bogu. Ja stvaram, oni hoće da ruše, a da im zabiberim čorbu, umetnuću svoje najbolje ljude u njihove redove da ih inspirišu za pravljenje „Vavilonske kule“. I taman kada budu mislili da su na korak do uspjeha, rasuću ih na sve strane, podijeljene, razjedinjene, sa različitim jezicima u glavama i mislima, da se ne razumiju i međusobno optužuju. Jer, „kulu“ ću ja napraviti, onu pravu, u vašim snovima.

Zato, odmah nakon što popijem ove plave i žute pilule i nakon elektrošokova na koje sad moram da krenem, zakazujem novi susret. Vidjećete, biće i vama bolje. Zar ne doktore?

Autor: Kukusigameni

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.