Pogledajte ovu djecu – borimo se da sutra ne hodaju sa bijelim štapom jer je vama paušal bio draži od njihovog života

Tuzlanska aktivistkinja Indira Bektić Mujkić odlučila je da uputi oštru poruku političarima u BiH a povodom odluke Vlade FBiH da nema potrebe za donošenjem posebnog Zakona o fondu solidarnosti za dijagnostiku i liječenje teških oboljenja kod djece.

Takođe, ona se osvrnula i na licemjerne političare koji koriste inicijativu civilnog sektora radi svoje političke promocije.

Ona je na svom FB profilu napisala pismo političarima.

„Gospodo, da, da, vi gospodo političari! Vi što danima vrtite priču o finansiranju liječenja djece, što dižete i spuštate s višeg na niži nivo. I tako u nedogled. Sram vas bilo. O kakvom povećanju sa 20 na 50 hiljada po pacijentu pričate, o kakvoj Vladi i usvajanju i neusvajanju inicijativa.

Pogledajte ovu djecu, pogledajte njihove majke. Ja znam, opet ćete reći, evo ona opet nešto priča ili kako me ono nazvaše – politizujem bolest djece. Pogledajte, ovdje sam i ja, ovdje je i moje dijete. Dok vi tražite krivca među sebi jednakim, u b i j a t e kojekakvim izjavama za medije kako ste vi htjeli da pomognete ali eto ovi gore neće, ova djeca vode svaki dan i svaki sat svoje životne b i t k e.

Ove majke dežuraju danima, mjesecima, godinama. Znate li zašto??? Zato što vam je teško i žao da umjesto paušala, dnevnica, rolexa, vozača, vikendica, vila novac odvojite da ova djeca dobiju nove pumpe, najbolje inzuline, libre senzore. Da im sutra ne sijeku noge i ne dolaze po njih kombijem na dijalizu…

Da sutra ne hodaju sa bijelim štapom jer je vama paušal bio draži od njihovog života.

Šta mislite, koliko je našoj djeci nakon teške hipoglikemije bitno šta je rekla vlada. Oni ni ne znaju ko ste vi. Oni samo znaju da mi kao udruženje skupljamo pare da oni sebi kupe inzulinske pumpe i malo da’nu dušom… Ne vidjeh nikog od vas da ovoj djeci uplati i jednu konvertibilnu marku u ovoj našoj humanitarnoj akciji za pumpe. Niko od vas i ne upita.

Ali zato skupite svu svitu novinara i portala da se slikate i kažete kako ste vi eto htjeli ali oni gore ne daju. Molimo vas nemojte više brinuti o našoj djeci. Takva briga nama ne treba. Mi ćemo marku po marku skupiti pare za svaku pumpu. A vi tad, nećete imati priliku da se slikate.

E.P. / Buka

1 Komentar

  1. To što je političarima svoj paušal draži od tuđe djece još i mogu shvatiti ali to što je roditeljima te djece draži paušal političara od njihove djece ne mogu shvatiti. Naš problem je što nam je nacionalni sport da lažemo sebe i druge a kad račun stigne na naplatu krive su ustaše, balije, CIA, Vatikan….. ovakvo stanje traje već 30 godina i roditelji te nesretne djece i roditelji ovih 128 000 gladne djece najmanje 20 godina glasaju da tako i ostane. Moram biti cinik i reći da nema bolje škole od životne i zaslugom roditelja ova gladna i bolesna djeca će završiti „fakultet“ prije nego što postanu punoljetni i nadam se da će im to pomoću u životu a za njihove roditelje se nadam da će umrijeti stari bolesni i sami kao što su i zaslužili

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Anti-SPAM Test *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.