Srdačna posjeta načelniku Teslića

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović sastala se u Tesliću sa načelnikom opštine Milanom Miličevićem.

Predsjednica Srpske nakon sastanka rekla je da je po različitim osnovama Vlada Srpske u opštinu Teslić do sada uložila 70 miliona KM, te da je 2018. godine 1,5 miliona uloženo u putnu infrastrukturu, izgradnju vodovoda i rekonstrukciju škola.

– Uskoro se očekuje ulaganje od 800.000 KM u izgradnju fislukturne sale i učionica u osnovnim školama u mjestima Đulić,  Vrućica i Pribinić – rekla je Cvijanovićeva te dodala da se u narednom periodu planiraju realizovati projekti u vrijednosti od 28 miliona KM.

Predsjednica Republike je najavila da će u lokalnim školama biti realizovani brojni projekti.

– Razgovarali smo i kako poboljšati komunikaciono poziciju ove opštine kroz otvaranje nekoliko kružnih tokova, zatim obilaznice koja treba da se pravi. Važno je da opština bude otvorenija, odnosno da obezbijedimo adekvatan pristup na auto-put koji imamo u dobojskoj regiji – rekla je Cvijanovićeva, koja je došla u Teslić na poziv načelnika opštine.

Ona je najavila dolazak premijera Srpske Radovana Viškovića u Teslić da bi se nastavili rješavati problemi u ovoj loklanoj zajednici.

– Podrška Tesliću nije izostajala i biće tako i u narednom periodu. Želimo da razvijamo svaku lokalnu zajednicu jer time jača cijela Srpska – navela je Cvijanovićeva i dodala da će svi projekti u opštini biti sprovođeni u koordinaciji vlasti Srpske i opštine, ali i Srbije.

Kada je riječ o dešavanjima u Tesliću nakon referenduma o opozivu načelnika, Cvijanovićeva je ocijenila da kao predsjednik Srpske ima obavezu da strateški posmatra svaku opštinu i gleda da joj pomogne.

(Agencije) 

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Anti-SPAM Test *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.