Višković već 45 dana ćuti o Đokićevoj diplomi – u Vladi FBiH počela provjera diploma

Dok je u Vlada Federacije BiH danas pokrenula reviziju diploma svojih zaposlenih, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković već 45 dana odbija da portalu „Direkt“ dostavi odgovore kada će i na koji način sankcionisati ministra Petra Đokića zbog toga što je u zvaničnoj biografiji godinama lagao o svojoj diplomi.

OBEĆANJE DA ĆE SANKCIONISATI ĐOKIĆA

Višković je novinarki „Direkta“ dao prilikom svoje zvanične posjete Trebinju. Nakon toga, naš portal otkrio je da je Đokić diplomirao na privatnom fakultetu „Megatrend“ u Beogradu, a ne na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, kao što je lažno navodio u svojoj biografiji, pa smo uputili zvanični upit premijeru Viškoviću da se očituje na navedeno javno dato obećanje. Međutim, odgovor nismo dobili ni nakon 45 dana. 

Naše pokušaje da dobijemo odgovore Viškovićeva portparolka Danijela Pejićprvo je pokušala da opstruiše tako što nam je u telefonskom razgovoru rekla da naš portal „nije dokazao da je Đokićeva diploma lažna“. Na našu konstataciju da nismo ni dužni da to dokažemo i da je premijer Višković obećao da će sankcionisati ministra ako se ispostavi da je lagao u svojoj biografiji, Pejić je rekla da će nam poslati odgovor. No, nakon toga, Pejić nas je obavijestila da, vjerovali ili ne, „odgovor nećemo dobiti, jer premijer Višković smatra da nam je odgovor na postavljeno pitanje već dao u Trebinju“.

Naša dalja insistiranja da se Višković očituje na obećanje koje je javno dao građanima, ostala su bez odgovora, jer portparolka Pejić uporno ignoriše naše pozive i poruke. 

U Vladi FBiH druga priča

U Vladi Federacije BiH je počela provedba zaključka s njene 169. sjednice od 17. januara 2019. godine, o pokretanju revizije diploma zaposlenih u federalnim organima, javnim preduzećima i privrednim društvima u većinskom vlasništvu Federacije BiH.

Generalni sekretarijat Vlade FBiH već provodi aktivnosti na provjeri diploma svih članova Vlade, premijera, zamjenika premijera i federalnih ministara, njihovih savjetnika i ostalih državnih službenika i namještenika ovog sekretarijata.

Već su upućeni dopisi svim obrazovnim ustanovama čije diplome su priložene u personalnim dosijeima uposlenih i neke od njih su već dostavile odgovor.

U Generalnom sekretarijatu Vlade FBiH izražavaju zadovoljstvo ažurnošću i brzinom kojima stižu odgovori i cijene da takva dobra saradnja visokoškolskih i drugih obrazovnih ustanova jeste znak da obrazovna zajednica podržava napore Federalne vlade na otkrivanju onih koji su, eventualno, zloupotrijebili obrazovni sistem.

Direkt Portal

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.