Pale društvene mreže širom svijeta: Ne rade Facebook, Instagram i WhatsApp!

Više od 10 sata traju veliki problemi sa radom Facebooka, a ovim problemom bili su pogođeni brojni korisnici širom sveta – u SAD, Centralnoj i Južnoj Americi i Evropi, ali i u delovima Azije, najviše u Japanu. Fejsbuk je uglavnom proradio nakon najvećeg pada u istoriji. Ali, još uvek ima problema, javlja jutros CNN Biznis.

Veruje se da je to najveći prekid rada koja je ikada zadesio ovu društvenu mrežu.

Kako navodi portal Downdetector, koji prati rad popularnih sajtova na internetu, korisnici iz nekoliko zemalja prijavili su da imaju problema sa funkcionisanjem platforme.

We’re aware that some people are currently having trouble accessing the Facebook family of apps. We’re working to resolve the issue as soon as possible.

— Facebook (@facebook) March 13, 2019

– Problemi su počeli u 11.56 prema vremenu na istočnoj obali SAD – navodi se u izveštaju.

Facebook je putem Twittera morao da objasni šta se dogodilo. Nisu puno rekli, samo su naglasili kako se ne radi o hakerskom napadu.

no one:

facebook users who just figured out how to tweet for the first time:#FacebookDownpic.twitter.com/pIhzdJ9pwb

— baby swift (@slaylegend_13) March 14, 2019

Međutim, korisnici i drugih platformi koje su u vlasništvu ovo tehnološkog giganta – uključujući Instagram, Messenger i WhatsApp – prijavili su povremene probleme u pristupu uslugama i objavljivanju sadržaja.

Anyone else getting this? @facebook #facebookdown pic.twitter.com/AIdNKbONZt

— Paula Corcoran (@itsonly_paula) March 13, 2019

Umesto selfija i ažuriranja statusa, mnogi su dobili poruku o grešci koja je glasila: „Žao mi je, nešto je pošlo naopako. Radimo na tome da ovo popravimo što je brže moguće“.

When Whatsapp, Instagram, and Facebook going down together… #WhatsAppDown#instagramdown #facebookdown pic.twitter.com/TNaRJsYHkr

— Ahmad Ridho (@Ahmadridhopp_) March 14, 2019

Koliko su mnogi bili isfrustritani i besni, najbolje govori to što su na Tviteru napravili hešteg #FacebookDown i #InstagramDown. Ljudi su koristili ove oznake da bi postavili mimove i šale o popravci, spekulisali su o uzrocima ovg kvara i davali su trgovinske savete kako da kompanije prežive bez ove aplikacije.

Brojni korisnici su se požalili da ove društvene mreže trenutno ne funkcionišu.

Većina korisnika u Srbiji i regionu takođe uopšte ne može da pristupi ovim društvenim mrežama.

Prema pisanju RT Facebook trenutno ima tehničke probleme, a korisnici širom Evrope, Malezije i nekih delova SAD-a su prijavili da ne mogu da pristupe Facebook-u, Instagramu i WhatsApp-u.

Pojedincima kojima se i dalje otvara početna stranica imaju problema sa opcijama, odnosno većina njih su potpuno onemogućene.

Uskoro će biti poznato šta je uzrokovalo ovaj najveći pad otkako postoje društvene mreže.

(Telegraf.rs/CNN)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.