OVO O CECI NISTE ZNALI Suva istina o životu najveće balkanske dive

Ceca Ražnatović je jedna od srpskih najpoznatijih pjevačica, a pjesme “Trepni”, “Idi dok si mlad”, “Doktor” su veliki hitovi. Iz braka sa Arkanom Ražnatovićem ima dvoje djece, pjevačicu Anastasiju Ražnatović i boksera Veljka Ražnatovića. Cecin koncert na Ušću oborio je rekord, a njen život izaziva pažnju.

Cecine pjesme

Svetlana Ceca Ražnatović oborila je rekord na Ušću 2013., kada je napravila veliki spektakl pred 150.000 ljudi. Ceca je poznata po velikim hitovima “Trepni”, “Autogram”, “Nevinost”, “Didule”, “Anđeo drugog reda”. Inače, “Didule” je izazvao veliku pažnju, a Ceca jednom prilikom objasnila i značenje te pjesme.

Caca i pjesma “Didule” zapalili su masu

– Isto što i romale-romali, điđi-miđi… Uzgred, tra-la-la, dečko, ti si otpjevao svoje i ne mogu više da ti tolerišem ništa, ni da te trpim… Doviđenja, prijatno – objasnila je Ceca o “Didule” za magazin “Puls”.

Jedan od najvećih hitova koje je Ceca otpjevala svakako je pjesma “Beograd”. Cecu Ražantović su optužili da nije platila pjesmu “Beograd” čiji je autor Dino Merlin, ali pjevač je otkrio istinu.

Ceca i pjesma “Beograd”

– Na tu priču je odavno stavljena tačka. Ceca je otpjevala pjesmu “Beograd” koja je bila moj poklon za nju i suvišno je bilo šta pričati – rekao je za Dino Merlin.

Dino Merlin je zaista imao njuh kada je ova pjesma u pitanju s obzirom da je “Beograd” postao evergrin, a pitanje je da li bi doživio toliki uspjeh da ju je pjevala bilo koja druga pjevačica. Ceca i njena “Kukavica” takođe su ušle u anale velikih hitova. “Kukavica” iz 1993. godine, a koju je napisala Marina Tucaković našla se 2018. u zbirci zadataka za prvi razred gimnazije. Ta pjesma i te kako je obilježila njenu karijeru.

Leutar.net OVO O CECI NISTE ZNALI Suva istina o životu najveće balkanske dive

Ceca i pjesma “Kukavica”

– Futa kaže imamo mi jednu pjesmu, ali mnogo pjevačica ju je odbilo i niko ne želi da je snimi. I naravno, Marina je tada bila u kuhinji, a to se sve dešava kod njih u stanu. Kaže mu: “Futo nemoj to da joj sviraš to je bezveze”. I ja kažem: “Molim te da čujem šta ste vi to napravili, a da je tako bezveze, to ne mogu da vjerujem”. I on meni zapjeva: “Zagrli me i pođi putem kuda idu kukavice”. Rekla sam mu odmah da je to ludilo kako je pjesma napisana i to je za mene ono što mi treba. Marina čuje iz kuhinje i dobacuje: “Nemoguće da ti se ovo sviđa”. Futa sutradan uradi aranžman, sljedećeg dana otpjevam pjesmu što bi se narodski reklo “iz cuga” i postane potpuno remek djelo – rekla je Ceca u novogodišnjem intervju za RTV Novi Pazar.

Među mnogobrojnim Cecinim pjesmama koje su doživjele veliki uspjeh su i “Neću dugo”, “Pile”, “Ime i prezime”, “Poziv”, “Decenija”, “Maskarada”, a Ceca je optevala pjesmu “Brat”.

Folk diva napravila je bum i pjesmom “Gore od ljubavi”, a evergrin je postala pjesma “Doktor”. Ništa manje uspjeha postigle su i pjesme “Nagovori”, “Bivši”, te “Idi dok si mlad” koji je objavljen prije 23 godine.

Dame i danas pamte zgodnog drvosječu kojeg je u spotu igrao Đorđe Duvnjak.

Đorđe je imao 23 godine kada se pojavio u ovom spotu, i tada je bio jedan od naših najuspješnijih manekena. Igrao je drvosječu kog Ceca nalazi u šumi i dovodi u veliki grad, tada mu se život mijenja iz korijena.

Veliki hitovi Cece Ražnatović su i “Volim te”, “Zabranjeni grad”, “Lepotan”, “Jadna ti je moja moć”, “Nevaljala”, “Tačno je” i “Znam”. U spotu za Cecinu “Znam” pojavio se popularni maneken Bane Erčić.

Leutar.net OVO O CECI NISTE ZNALI Suva istina o životu najveće balkanske dive

Ceca, privatni život

Prije nego što se udala za Željka Arkana Ražnatovića, ona se prezivala Ceca Veličković. Sa Arkanom je dobila dvoje djece. Anastasija Ražantović koja je danas krenula maminim stopama rođena je 25.maja 1998., a bokser Veljko Ražnatović rođen je 10.decembra 1996. Cecina djeca su izuzetno uspješna na poljima u kojima žele da se ostvare.

Anastasija Ražnatović je novom pjesmom “Rane” oborila sve rekorde.

– Nisam željela da ti se miješam dok si radila na pjesmi i spotu. Pustila sam da sve uradiš sama. Dala sam samo moj savjet o pjesmi. Poruke koje danima dobijam i ono što vidim čine me da budem najponosnija majka na svijetu. Volim te, beskrajno! Bravo djevojko – riječi su koje je Ceca javno uputila Anastasiji nakon uspjeha.

Anastasija je tako odabrala pjevanje, a Veljko boks.

Cecin sin ističe da je njegov cilj da opravda svoje prezime, odnosno da svoje roditeje prikaže u najboljem svjetlu.

– Mislim da bi voljeli da vide krimi-džimi ponašanje, neki seljakluk i neko bahanalisanje, ja nisam prosto tako podizan i nikad to neće moći da vide. Gledam da svoje roditelje i sve prikažem u najboljem svjetlu stalno. Smatram da bi moj otac danas bio ponosan što se bavim ovim sportom. Isto tako mene je samo majka odgajala i gledam da je ne obrukam kroz sve što radim. Naravno, svi smo bili mlađi, svako ima neke ekscese, ja sam se pronašao u ovome i anulirao sam taj višak energije i negativno ponašanje koje sam prije vukao sa sobom, ali putevi su mi sad jasni, vidim sve. Ja sad imam svoj put, ko hoće može da mi se pridruži, ko neće može da gleda zajedljivo sa strane.

Leutar.net OVO O CECI NISTE ZNALI Suva istina o životu najveće balkanske dive

Ceca, biografija

Ceca Ražnatović rođena je14. juna 1973. godine u Prokuplju, a odrasla u selu Žitorađa kraj Prokuplja. Mama Mira bila je seoska učiteljica, a otac Slobodan mašinbravar i trgovac.

– Kažu da je moj tata čim sam se rodila i prvi put zaplakala rekao: “Jao, rodila se pjevačica!” Kad sam progovorila, roditelje sam zvala po imenu, a mamu oslovljavala sa Mico – prisjećala se Ceca, čijoj sreći kada je dobila sedamnaest mjeseci mlađu sestru Lidiju, nije bilo kraja.

– Vrlo smo strogo vaspitavane: tačno se znalo šta je za djevojke, a šta je za dječake. Sjećam se, ljeto, dan dugačak, a mi već šiparice, izlazi se tek u deset uveče iako se sve završava u ponoć, a mama sestri i meni kaže: Možete da izađete u devet, i kad pomislim da ste tamo, da ste već ovdje. Ako vam se ne sviđa, meni je još bolje, ostanite kod kuće – evocirala je jednom uspomene.

Iako je muzičku crtu povukla na majku, u Žitorađi se uvijek pričalo da Ceca najviše liči na svog oca.

– Tata i ja smo mnogo slični jer smo pitomi i veseli ljudi. Agresivni smo jedino kada je fudbal u pitanju. Volimo i pjesmu, i tu mi otac najviše pomaže. Uvijek se nasmijem kada sluša neku moju pjesmu na radiju ili TV-u jer kaže: “Evo, pjeva moja dalja rođaka iz Beograda”.

Ceca je od malih nogu pjevala sa majkom na seoskim priredbama. Dešavalo se često da nisu imale 30 dinara za prevoz do susjednog sela, zbog čega je buduća zvijezda prolila mnogo suza. U petoj godini od roditelja je dobila i prvu harmoniku koju je neko vrijeme svirala, pohađajući kasnije muzičku školu u Prokuplju, ali se na kraju ipak priklonila pjevanju.

U osnovnoj školi bila je odličan đak, a od predmeta najviše je voljela muzičko i fizičko. Dešavalo se da na nekoj svadbi nastupa do četiri ujutro, odspava nekoliko sati i potom ode u školu, ali nije odustajala. Voljela je da čita romane “Orkanski visovi” i “Džejn Ejr”, da pati zbog tragične ljubavi u njima jer je maštala da postane glumica. Iako je željela da upiše srednju pedagošku, zbog muzike je vanredno završila poljoprivredno-veterinarsku školu.

Osamdesetih godina Ceca je kao početnica na estradi pjevala za tri hiljade maraka. Kako je pričao njen tata, na turneji po Crnogorskom primorju tokom prve godine zaradila je nevjerovatnih 400 hiljada dinara, novac su donijeli kući u velikom koferu i brojali ga cijelu noć, a onda ga uložili u kupovinu placa i proširenje porodične kuće u Žitorađi.

Leutar.net OVO O CECI NISTE ZNALI Suva istina o životu najveće balkanske dive

Ceca i Arkan

Ceca i Arkan upoznali su se na osnivačkom kongresu njegove stranke. SSJ 2. novembra 1993, gdje je folk zvijezda postala član stranke. Nakon što se na promotivnom koncertu SSJ u hali Pionir pojavila u bijeloj vjenčanici i otpjevala “Kukavicu” i “Đurđevdan”, svima je bilo jasno da je to bilo upućeno samo jednom čovjeku iz lože. Poslije toga, Cecina slika u zlatnom ramu osvanula je u Željkovoj kancelariji.

– Ja sam njega prva poljubila! Arkan jeste strog, ali samo prema vojsci. Sasvim je drugačiji čovjek u privatnom životu, on je jedan dobrica – rekla je jednom prilikom Ceca.

Ceca i Arkan vjerili su se na Božić 7. januara 1995. godine, a Ceca je dobila prsten s brilijantom od tri i po karata.

Njihova svadba prozvana je svadbom vijeka.

Tog 19. februara 1995. godine sudbonosno “da” rekli su najsjajnija folk zvijezda jugoslovenske estrade Svetlana-Ceca Veličković i Željko Ražnatović Arkan.

Čitav svadbarski ceh unaprijed je platio Arkanov najbolji prijatelj Italijan Đovani di Stefano. Đovanija je to zadovoljstvo, prema računici ovdašnjih medija, stajalo čak oko 100.000 maraka.

Željko Ražnatović Arkan ubijen je 2000. Sahranjen je na Novom groblju.

Tokom dočeka predsjednika Rusije Vladimira Putina u Beogradu koji je upriličen 17. januara ove godine pojavila se i Svetlana Ražnatović.

Ono što tada niko nije mogao da ignoriše je da je Putin sve vrijeme gledao u pjevačicu, a Ceca je istakla da joj je velika čast.

Cecin koncert na Ušću

Ceca Ražnatović ponosna je vlasnica rekorda po broju prodatih ulaznica za koncerte na Ušću. Ona je koncertima 2006. i 2013. oborila sve rekorde. Iza sebe je po broju posećenosti ostavila čak i Madonu i čuvene Rolingstonse.

Ceca planira i Ušće tri kojim će krunisati karijeru koja traje više od tri decenije.

Blic

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.