BIKOVIĆEV INTERVJU ODJEKNUO SRBIJOM: Da li će Željko Mitrović nakon ovoga prihvatiti NJEGOV POZIV?

Glumac Miloš Biković, jedan od najpopularnijih srpskih glumaca, gostujući na TV Pink izneo je svoj stav o aktuelnim društveno političkim temama.

O političkom izjašnjavanju

Ja se politički ne izjašnjavam jer imam iza mene publiku koja me prati. I svako takvo moje izjašnjavanje je politički angažman a ja ne želim da se bavim politikom. Prvo zato što ne želim da prihvatim odgovornost. Jer šta ako se prevarim. Mogu za sebe da odgovaram ali neću da odgovaram za te koji me prate, za tu mlađu generaciju.

Sa druge strane, neki su me pitali zašto dolazim u ovu emisju na Pinku, dakle na televiziju koja ne može baš da se pohvali da kulturni sadržaji dominiraju nad rijaliti programom.

E pa upravo zato.

Ja sam ovde došao da apelujem da bude više kulture, da je nedopustivo mnogo rijaliti sadržaja. Da se kultura zaštiti od dnevnopolitičke borbe.

O Balkanskoj međi

Film je u Srbiji pogledalo skoro 200.000 ljudi a u Rusiji više od milion. Ako ste pogledali filmove u poslednjih 30 godina mi smo u tim ostvarenjima prikazani ili kao jedini ili kao najveći krivci za sve. Ružni, prljavi i zli… Gomila izmišljotina.

Tajms se sada ovim filmom bavi očigledno jer im se ne sviđa kako su Srbi predstavljeni u njemu. Ne uklapa im se u njihovu sliku demokratije.

Treba da uradimo film o Kosovu. Evo pozivam i vlasnika ove televizije, i srpske privrednike… Mi treba da napravimo film na engleskom. Balkanska međa je koštala 3,5 miliona dolara. Mi treba da napravimo film od 10, od 15 miliona dolara. I da još 20 miliona uložimo u međunarodnu kampanju, da napravimo film na engleskom sa holivudskim zvezdama o Boju na Kosovu. Da to bude spektakl. I da se vidi da se Srbija borila za Kosovo još 1389, da se vidi da smo mi bili branik Evrope od napada Otomanske imperije.

O radovima i izgradnji Beograda

Beograd se menja. Meni se dopada kako se menja. Ne dopadaju mi se sva rešenja. Ima stvari koje su pitanje ukusa ali ima stvari koje su zaista kretenske. Evo jedan primer – meni je spomenik Juriju Gagarinu… Ja ne mogu da verujem da neko napravi onoliko veliki postament a ovako malu glavu… Uz svo dužno poštovanje autorima.

Slavija je sada uređena. Ne dopada mi se što menja boje ali je uređena. Neke stvari su postale čistije. To je pitanje ukusa. Trudim se da ne budem jedan od onih koji misle da znaju kako sve treba da se radi.

Mnogo je bolje da na Pinku puštate ovu muziku koju je puštao Željko Mitrović umesto rijaliti programa. Nije u redu da idete na neku privatnu televiziju i ne smete da vršite tu vrstu nasilja.

Televizija Pink ima nacionalnu frekvenciju i tu je odgovornost veća. Ali raduje me ako je tačno da će se ove godine još više snimati igrani program. To je ono što podržavam.

Izvor: Srbijadanas.com

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.