Kada Čkalja čita ljubavno pismo svi plaču od smijeha: Urnebesan insert koji će vam uljepšati dan

Već godinama za redom smo bez najboljeg srpskog komičara, po našoj neskromnoj proceni, šala kakvu je samo Čkalja umeo da iznese nalazi put do novih generacija koje nisu imale priliku da ga upoznaju dok je stvarao na sceni.

Njegove uloge su ga nadživele i mi stariji danas, jednako kao nekad, uživamo u glasnom smehu gledajući Miodraga Petrovića Čkalju na malim ekranima.

Ovoga puta podsećamo se jednog inserta iz kultne serije “Ljubav na seoski način” u režiji Dragoslava Lazića, emitovane daleke 1970. godine. U pitanju je komedija u kojoj stric Gvozden koga glumi Čkalja i deda Paun (Ratko Sarić) pokušavaju da na silu ožene unuka Milorada (Dragan Zarić) najbogatijom udavačom u selu – Radmilom (Prizrenka Petković). Bežeći od „trgovinu s živi ljudi“ on odlazi u grad, gde upoznaje drugu devojku Roziku (Eva Ras). Na kraju, on se vraća u selo želeći da se oženi Radmilom, ali bez miraza, što kvari planove strica Gvozdena i deda – Pauna.

Ovde je Čkalja pokazao svoj vanserijski talenat za komediju zbog čega je, između ostalog, i ova serija dostigla ogromnu popularnost, pa je po njenim motivima snimljen i televizijski film “Milorade, kam bek”.

Insert u kom Čkalja čita Miloradovo ljubavno pismo je iz epizode šeste, od ukupno osam koliko je snimljeno i emitovano. Epizoda nosi naziv “Kidnapovanje” i premijerno je prikazana 13. septembra 1970.

Pripazite na trbušnjake, možda će vas zaboleti od preteranog smejanja.

Video 1Video 2Video 3

https://www.youtube.com/watch?v=GohE8v9aSSA
https://www.youtube.com/watch?v=Pd_FwEW40_0

Izvor: Opanak

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.