BRAVO GIMNAZIJALCI!

Prvi je dan proljeća! Moramo sa vama da podijelimo osjećaj! Jutro, nebo vedro,  plavo, ono pravo i jedinstveno, trebinjsko.

Nećemo vas daviti dugim tekstom, samo par rečenica…

Dakle, nije samo to što nas jutros “drma”. Sinoć smo bili tako ponosni, na djecu, djevojke i mladiće, na svoj grad. To je to!

I jutros imamo isti osjećaj! Ma, BRAVO!

Gimnazijalci, svaka vam čast! Svi vi koji ste sinoć bili na koncertu u Kulturnom centru znate o čemu govorimo. Njihov orkestar je na nas ostavio toliko snažan i pozitivan utisak, da ga je baš teško opisati riječima. Toliko pozitive, kvaliteta, ljepote i nade na jednom mjestu. A, naše!

Za nešto više od sat vremena provozali su nas u pravom muzičkom slalomu, u šaradi domaćih i stranih hitova. Ali, ono što je posebno ostavilo utisak na nas, je ogromna količina iskrenosti u njihovim interpretacijama. Bez pretjerivanja možemo reći da je sinoćni nastup orkestra Gimnazije “Jovan Dučić”, uz prošlogodišnji koncert grupe Queen Real Tribute, najbolji u zadnjih godinu dana koji se desio u Trebinju.

Svaki grad može da ima lijepe ulice, parkove, zgrade, ali potencijal koji smo sinoć vidjeli (i ne samo sinoć, stalno slušamo o uspjesima mladih), zaslužuje mnogo veću podršku lokalne zajednice. Trebinje ima izuzetne mlade talente koji će, ako im se posveti potrebna pažnja, sigurno to višestruko vratiti svome gradu. To su budući vrhunski sportisti, umjetnici, naučnici. Trebamo se potruditi da ostanu naši. Tako je u cijelom svijetu, zašto ne bi bilo i kod nas?

Nadamo se da će biti tako, vidjeli smo šta imamo i trebamo se potruditi da ih ne izgubimo.

Pogledajte skraćeni snimak koncerta

Leutar:Net (Foto: Saransak)

1 Komentar

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Anti-SPAM Test *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.