Škola u Britaniji zabranila djeci da nose pernice

Jedna osnovna škola u Britaniji donijela je odluku o zabrani pernica na času kako učenici iz siromašnih porodica ne bi osjećali manje vrijednim.

Osnovna škola St Wilfrid u Blythu, Northumberland, saopštila je da se odlučila na taj korak kako bi spriječila unos „dizajnerske robe“ što stvara nejednakost među đacima.

Direktor škole Pauline Johnstone rekla je da su pernice zabranjene kako na stolovima tokom nastave djeca ne bi mogla da se međusobno porede i kako bi đaci mogli nesmetano da uče, piše britanski list “Daily Express”.

Ova škola jedna je od više od 100 koja je obuhvaćena projektom sprečavanja siromašnijih đaka da se osjećaju manje vrijednim. Škola je, između ostalog, uvela uniforme koje uključuju standardne rance, bez dizajnerske robe.

Takođe, škola je od nedavno počela da obezbjeđuje pribor za đake, a sve to je rezultiralo većim stepenom pohađanje nastave i boljim rezultatima. Uprava škole počela je da diskretno dijeli besplate školske uniforme jer roditelji i djeca izbjegavaju da priđu otvoreno.

Među djecom je raširena pojava ruganja i maltretiranja ako neko nije dovoljno bogat da kupi „prave, skupe stvari“.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.