Hercegovka na izboru za mis Evrope

Dragana Tešević iz Avtovca kraj Gacka odabrana da predstavlja BiH na takmičenju u Bejrutu.

PORODICA Tešević iz Avtovca kraj Gacka s nestrpljenjem očekuje 8. mart, ali razlog nije samo Dan žena. Njihova mezimica Dragana trenutno se nalazi u Bejrutu, gde predstavlja BiH na izboru za mis Evrope.

U domu Teševića već danima vlada veliko uzbuđenje. Majka Novka priznaje da je na početku zavladao strah kada su čuli da Dragana putuje u glavni grad Libana na „neko takmičenje lepote“, ali kada su shvatili da se radi o takmičenju koje postoji od 1960. godine, bilo im je dosta lakše.

– Uzbuđena sam veoma kao roditelj. Brinula sam se na početku kako će to da bude, strah je bio prisutan, ali kada smo se detaljnije upoznali i uvideli da se radi o ozbiljnom takmičenju sa tradicijom, malo smo odahnuli. Sada je u toku glasanje i svi smo aktivni – istakla je Novka Tešević.

Dragana studira u Beogradu gde se povremeno bavi manekenstvom, a kada je zapazila jedna agencija iz srpske prestonice koja se bavi izborom lepote ponudila joj je da predstavlja BiH u Bejrutu.

– Ona voli modu i ovde u Hercegovini dok je išla u srednju školu bila je dosta aktivna. U Beogradu se uključila u jednu od agencija za modele, a „Aleksi models“ je kontaktirao s njom i predložio joj da predstavlja BiH na izboru za mis Evrope. Dopalo joj se, mi smo je podržali i to je krenulo tako – dodala je Novka.

Novka Tešević kaže da je ponosna na svoju kćerku, da joj nije važno koje će osvojiti mesto, a da se svakodnevno čuju. Dragana je, kaže Novka, puna pozitivnih utisaka iz grada za koji se kaže da je Pariz Bliskog istoka.

Leutar.net Hercegovka na izboru za mis Evrope

– Mi smo mala zemlja u poređenju sa ostalim koje učestvuju na takmičenju, stvarno velika je radost biti učesnik takve manifestacije i zato nismo opterećani Draganinin plasmanom. Najvažnije je da je ona zadovoljna, kaže da je oduševljena organizacijom, aktivni su po ceo dan, odnosno sve je odlično isplanirano – prenosi Novka ćerkine impresije.

Za Teševiće je dragoceno što su reakcije sugrađana odlične. Njihova kćerka ima podršku iz svih hercegovačkih gradova, kao i iz Foče i Miljevine, odakle su pri nekih 15 godina Teševići doselili u Gacko.

– Raduje nas što su svi iskreno oduševljeni. Mediji su se uključili, portali hercegovački, podrška lokalnog radija… – zaključila je Teševićeva.

HALjINA MAJČIN RUČNI RAD

Leutar.net Hercegovka na izboru za mis Evrope

Dragana ima još dve sestre, koje takođe vole modu, a sve zahvaljujući svoj majci Novki (na slici) koja je nezaposlena, ali se bavi krojenjem i zajedno sa svojim kćerkama šije haljine koje će i u Bejrutu biti predstavljene na izboru za mis Evrope.

Izvor: D. Curać / Novosti

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.