Ljepota je trenutak između dvoje ljudi, ostalo je fotošop

To je ljepota.

Nije ljepota kad se obuku tanga gaće, ode kod frizera ili kad se nema celulit. Ljepota je kad između tebe i večnosti više ne stoji ništa prolazno.

Jer taj trenutak kad sam se ja probudio, a ona još nije, kad je dodirujem očima posutu zlatom subotnjeg prepodneva u najistočnijoj tački stana, to je vječnost. Trenutak koji se nikad neće završiti. I ako ona nekad ode s nekim drugim, i ako odem ja, ostaćemo ovdje u ovom trenutku zauvijek.

Ljepota je kad između tebe i večnosti više ne stoji ništa prolazno.

Jedan ja će je vječno gledati u ovoj sobi za sreću, a jedna ona će uvijek mirno sanjati na mojoj mišici. Kako zašto? Pa sreća je finalno odredište svih naših života i kad tu stignemo, to je to. Nema dalje.

I ako ona nekad ode s nekim drugim, i ako odem ja, ostaćemo ovdje u ovom trenutku zauvijek.

Gravitacija sreće je beskonačna. Evo, čak i sad, kad sam ustao iz kreveta i sjeo da pišem, vidim da sam još pored nje – i njeni sanjivi pokreti jasno govore da, što se nje tiče, ja i dalje ležim tamo. Meka je i topla i trideset hiljada puta privlačnija i poželjnija nego sve utegnute boginje seksa na visokim štiklama.

Ljepota nije gibanica pa da se za nju daje recept. Ljepota je krajnje lična stvar, jedan trenutak između dvoje ljudi. Sve ostalo je puki fotošop.

Tekst prenosimo sa AllforMan, autor je Igor Karanov.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.