Najljepša ljubavna priča u svijetu šoubiznisa: Kako su se zavoljeli Dejvid Bouvi i njegova Iman

Britanci su Dejvida Bouvija (David Bowie) proglasili najvećim zabavljačem 20. vijeka. Učinili su to u sklopu ankete koju je BBC proveo za potrebe emisije „Icons“, a pjevač je preminuo 2016.

Činjenicu da je proglašen najvećim zabavljačem 20. vijeka iskoristićemo kao povod da podsjetimo na ljubavnu priču pjevača i njegove dugogodišnje supruge Iman.

Najdraža ljubavna priča

Leutar.net Najljepša ljubavna priča u svijetu šoubiznisa: Kako su se zavoljeli Dejvid Bouvi i njegova Iman
Dejvid i Iman

– Moja najdraža ljubavna priča je naša – napisala je dvije godine nakon pjevačeve smrti Iman. A ta priča počela je 1990. godine.

Veze rokera i modela bile su gotovo pa kliše u Holivudu, a to je dobro znala i Iman, somalijski supermodel. Zato priča o njihovim počecima ide tako da ona zapravo nije htjela izlaziti s velikom rok zvijezdom kakva je bio Dejvid Bouvi nakon što su se upoznali na jednoj večeri 1990. godine. Govoreći o tim počecima u jednom intervjuu 2011. godine, Iman je rekla:

 – Nisam htjela da se spetljam sa rok zvijezdom. Nema šanse. To nije pametna stvar. Ali Dejvid je učinio da se predomislim. Osvojio me je.

U slučaju Dejvida Bouvija bila je to ljubav na prvi pogled. Svojevremeno je rekao da je prvo veče nakon upoznavanja smišljao imena za njihovu zajedničku djecu.

– Privlačnost koju sam osjetio prema njoj bila je trenutna i sveobuhvatna. Nisam mogao spavati od uzbuđenja nakon našeg prvog sastanka. To da će mi biti žena u mojoj je glavi bila gotova stvar. Nikada u životu oko ničega nisam bio tako strastven. Jednostavno sam znao da je ona ta – rekao je Bouvi u jednom intervjuu 2000. godine.

Vezivanje patika

Leutar.net Najljepša ljubavna priča u svijetu šoubiznisa: Kako su se zavoljeli Dejvid Bouvi i njegova Iman
Dejvid i Iman

Ne čudi zato da je njegovo udvaranje uključivalo sve – od romantične vožnje brodom po Parizu do vezivanja patika. Upravo je to bio trenutak u kojem se Iman zaljubila u pjevača.

– Sjećam se da su se pertle na mojim patikama odvezale, a Dejvid je bio na koljenima nasred ulice i vezao ih za mene – prisjetila se Iman. Ono što je uvijek naglašavala je da se ona zaljubila u Dejvida Džounsa (David Jones).

Somalijska ljepotica i muzičar vjenčali su se 1992. godine u Toskani. Iako je on bio muzičar, a ona supemodel i bili su dio svjetskog džet-seta, uvijek su nastojali da sačuvaju svoju intimu za sebe.

Tajna dugovječnosti

Leutar.net Najljepša ljubavna priča u svijetu šoubiznisa: Kako su se zavoljeli Dejvid Bouvi i njegova Iman
Dejvid i Iman

Objašnjavajući tajnu njihovog braka koji je trajao više od 20 godina, sve do pjevačeve smrti, Iman je rekla da su ključ strast i poštovanje. Osim toga, od samih početaka odlučili su da drže medije daleko od svoje kuće uprkos njihovim javnim poslovima.

Oboje su imali po jedno dijete iz prethodnih brakova, a zajedničku kćerku dobili su 2000. godine. Djevojčici su dali ime Aleksandrija Zahra Džouns (Alexandria Zahra Jones).

Pjevač je kao otac bio odmjeren i razuman, a istovremeno zabavan, dok je Iman bila zadužena za disciplinu. Zajedničko dijete ih je, prema vlastitom priznanju, još više zbližilo.

Iako su imali kuće u Londonu i na otoku Mustik, njihova glavna baza i dom bio je Njujork.

Ljubav s početka 90-ih bila je jednako jaka i 20 godina kasnije.

Objašnjavajući zašto je to tako, Iman je u jednom intervjuu rekla da je pjevač uvijek zasmijava i da je njihov život poput kabarea u kojem i ona njega zasmijava.

Ljubav koja je vječna

Leutar.net Najljepša ljubavna priča u svijetu šoubiznisa: Kako su se zavoljeli Dejvid Bouvi i njegova Iman
Dejvid i Iman

Kada je 2004. godine Bouvi imao srčani udar, Iman je bila uz njega i pomagala mu u oporavku. Iako su i dalje čuvali svoju privatnost, zahvaljujući društvenim medijima javnost je dobila malo više uvida u njihov život.

No, privatnost im je i dalje ostala pri vrhu liste prioriteta pa su rijetki znali da pjevač boluje od raka.

Dva dana prije pjevačeve smrti, Iman je njegov rođendan i izlazak albuma „Blackstar“ proslavila objavom nekoliko fotografija svog supruga na društvenim mrežama.

A na društvenim mrežama objavom starih fotografija i dalje potvrđuje da je njihova ljubavna priča – njoj najdraža.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.