15 citata Cakane iz „Otvorenih vrata“ koje svaka žena treba da nauči napamet

Ženski živci su debljine konopca kojim se vezuju brodovi. Ono što prosečna zaposlena žena preturi preko glave u toku samo jednog dana često liči na emisiju „Wipeout“ u kojoj takmičari prelaze poligon nemogućih prepreka.

Lik Katarine Anđelić bi trebalo da nadahne sve te žene – žonglerke rokovima, muškim potrebama, dečjim bolestima, čistim kućama, roditeljskim sastancima, ručkovima, nabavkama, rođendanima,… Cakanine rečenice o tome kako treba živeti treba da naučimo napamet, pa ih izvučemo iz rukava onda kada imamo vremena za sve osim za sebe. Cakana nas uči kako da od žongliranja dođemo do faze – ne moram, neću, nestani.

 1. Danas je nedelja, moj dan, dan u kome je ovaj stan prazan, dan kad se ja skinem gola pa se išaram karminom, pa se šetam! Je l’ jasno?
 2. Pola sata imate vremena da svoje psihosomatske poremećaje dovedete u red, da se uljudite i da dočekamo goste.
 3. Brojaću do tri. Ukoliko odmah ne izađeš iz mog stana i života, izlazićeš sukcesivno i to u delovima. Ali bez džigerice jer ću nju da pojedem!
 4. Bez telećih nežnosti, znaš da ne volim to.
 5. Ja od sad neću ništa više da radim. Ja sam žensko, domaćica, znači, ja samo gledam i samo se smeškam.
 6. Ako se ne nerviram, onda sam jako nervozna.
 7. Da li si primetio da ti od jutros nisam rekla da si idiot, iako si već za doručkom potrošio dozvoljenu kvotu za glupost?
 8. Niti umem sa ljudima, niti me to zanima.
 9. Ja sam fer. Pre nego da počnem da ujedam, ja režim.
 10. Upamtite! Mi nismo dovoljno bogati da bi nosili jeftine stvari.
 11. Ajde zato brže-bolje, napusti ovaj stan, zemlju, kontinent, jer ću te u protivnom nabosti na ražanj, ispeći za ručak i poslužiti meni i deci, đubre švalersko!
 12. Postoji samo jedna stvar, koja me sto puta više ubija od novokomponovanih narodnjaka u cik zore… optimizam. Ne mogu da podnesem taj lažni, ničim izazvani, potpuno nemotivisani optimizam.
 13. Ja ću da slavim šta ja hoću.
 14. Nije vaspitano lagati u tuđoj kući.
 15. Svetislave, nasmeši se… Da nasmejan pogledaš smrti u oči.

Izvor: Noizz.rs

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.