Simpsonovi poslije 30 godina odlaze u penziju?

Snimanje poznate animirane serije „Simpsonovi“ dovedeno je u pitanje zbog spajanja Diznija i Foksa, jer će poznata franšiza biti uskraćena za prihode od licenciranja. Tako bi Foks bio u situaciji da sam finansira dalje snimanje.

Budućnost dugogodišnje animirane serije Simpsonovi je neizvjesna zbog predstojećeg spajanja Foksa i Diznija, prenio je Indipendent.

Poslije završetka aktuelne 30. sezone, iza autora animirane serije Meta Groninga biće zapanjujuće 663 epizode. Impresivan, iako skup, podvig Foksa.

Prema pisanju Varajetija, serija već nekoliko godina ostvaruje gubitke, a njeno postojanje omogućavao je novac od licenciranja.

Upravo to, budućnost ove animirane serije dovodi u pitanje, ako se uzme u obzir da je Dizni spreman da preuzme Foks.

Vjerovatno će ugovori o licenciranju biti uređeni drugačije. Međutim, zabrinjavajuće je za fanove da Foks više neće dijeliti troškove svake epizode sa „20th Century Fox“, pa će morati sam da plaća svaku epizodu bez garancije da će taj novac povratiti, kao što je to bilo godinama.

Izgleda da Foks možda neće imati drugog izbora, osim da zaustavi seriju na izvijesno vrijeme.

Uprkos tome, pisanje pojedinih medija navodi na to, da je moguće očekivati neku vrstu rimejka dvije sezone Simpsonovih.

Čak i ako je Foks bude primoran da zaustavi dalje snimanje, Varajeti tvrdi da Dizni ima mnoštvo opcija kada je riječ o mnogima omiljenim crtanim junacima, a jedan od njih je i mogućnost da serija bude nastavljena sa emitovanjem na nadolazećem striming servisu Dizni+.

B92

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.