Delegacija EU izdala saopštenje o incijativi SDA i Dodikovom okupljanju stranaka u RS-u

Delegacija Evropske unije i Ureda specijalnog predstavnika EU u Bosni i Hercegovini, u saglasnosti sa šefovima misija zemalja članica EU u BiH izdali su saopštenje za javnost.

„Pozivamo sve političke stranke da se suzdrže od političkih manevara u cilju skretanja pažnje sa stvarnih problema sa kojima se suočava Bosna i Hercegovina.

Polarizirajući ultimatumi i potezi, uključujući preispitivanja ustavnog okvira zemlje, neće olakšati formiranje vlasti u ključnom trenutku za put zemlje ka EU.

Ponovno urgiramo sve političke stranke da se na konstruktivan način angažiraju kako bi osigurale provedbu izbornih rezultata, da bi se krenulo naprijed sa prijeko potrebnim reformama“, saopštili su iz Delegacije EU.

Inače, navedeno saopštenje dolazi nakon najavljene incijative SDA prema Ustavnom sudu BiH o promjeni naziva Republike Srpske.

Takođe, saopštenje dolazi u momentu održavanja hitnog sastanka Milorada Dodika i političkih lidera stranaka koje su zastupljene u Narodnoj skupštini Republike Srpske i Parlamentarnoj skupštini BiH zbog jučerašnje najave Stranke demokratske akcije (SDA) o inicijativi za preispitivanje imena Republika Srpska.

Izvor: Klix

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.