15 zanimljivih činjenica za ljude koji vole zanimljive činjenice

Nikad dosta zanimljivosti! Pokupite neku od interesantnih činjenica iz najrazličitijih oblasti sa naše liste i iskoristite tokom sledećeg okupljanja sa prijateljima, porodicom ili kolegama. Garantovano će biti impresionirani vašim znanjem!

1. Menadžer Elvisa Prislija je prodavao bedževe na kojima piše „Ja mrzim Elvisa“ kako bi zarađivao i od ljudi koji ne vole njegovu muziku.

2. Salvador Dali je pronašao način kako da izbegne plaćanje računa u restoranima. Naime, on je uvek konobarima davao čekove na čijoj poleđini bi nešto nacrtao, znajući da će oni zbog toga pre biti sačuvani nego unovčeni.

3. Sve pande na svetu se nalaze u Kini. Moguće ih je iznajmiti od njih po ceni od milion dolara za godinu dana.

4. Neke mačke su alergične na ljude.

5. Kraljica Elizabeta II je tokom Drugog svetskog rata služila vojsku sa pomoćnim teritorijalnim snagama, a glavna zaduženja su joj bila da vozi i popravlja vozila.

6. Cundoku je japanski izraz sa skupljanje knjiga koje nikada nećemo pročitati

7. Ruski astronauti su na put u svemir sa sobom nosili sačmaru, u slučaju da tokom povratka završe u Sibiru i budu prinuđeni da se brane od medveda.

8. Psi mogu da razumeju do 250 reči ili gestova.

9. Balončići čine vašu kupku duže toplijom.

10. Koze imaju pravougaone zenice.

11. Roditelji u prvoj godini prinove izgube u proseku 750 sati sna.

12. Građanski rat u Nigeriji 1967. je zaustavljen na dva dana jer su obe suprotstavljene strane želele da gledaju egzibicionu fudbalsku utakmicu u kojoj je igrao Pele.

13. U Barseloni postoje stotine igrališta za penzionere, čiji je cilj da promovišu fizičku aktivnost i društvenost kod starijih ljudi.

14. Takmičenje u bacanju mobilnih telefona se održava svake godine u Finskoj.

15. Sindrom stranog akcenta je retka nuspojava povrede mozga koja se manifestuje tako što pacijenti kreću da pričaju svoj jezik sa stranim naglaskom.

Izvor: Citymagazine

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.