Promovisana knjiga “Na krilima Urila” trebinjske pjesnikinje Vere Basor

U Narodnoj biblioteci u Trebinju večeras je promovisana knjiga poezije “Na krilima Urila” trebinjske pjesnikinje Vere Basor.

Autorka je rekla da je ovo djelo praktično nastavak prve knjige poezije “Lutajući mirisi”, koja je objavljena prije 18 godina.

“Arhanđel Uril je četvrti arhanđel na nebu i po knjizi Enuha on predstavlja arhanđela groma i vjetrova. Po mitologiji predstavlja i boga Peruna koji je po podacima koje sam našla i zaštitnik grada Trebinja”, rekla je Basorova.

Profesor srpskog jezika i književnosti Koča Govedarica rekao je da se o Veri Basor na osnovu ove pjesničke zbirke može suditi kao o jednom neobičnom pjesničkom glasu iz Hercegovine.

“Ima tu i svjetlosti i sjenke, i nastajanja i nestajanja i rodoljublja. Ja sam u toj poeziji našao vezu sa Crnjanskim, Vaskom Popom i pjesnicima koji pjevaju o Hercegovini”, rekao je Govedarica.

Stihove iz knjige poezije Vere Basor kazivala je Iva Novaković, učenica trećeg razreda Gimnazije “Jovan Dučić”, a program je vodio novinar Božo Morić.

Leutar.net Promovisana knjiga “Na krilima Urila” trebinjske pjesnikinje Vere Basor

Izdavač knjige “Na krilima Urila” je kuća “Svet knjige” iz Beograda u saradnji sa književnom zajednicom “Jovan Dučić” Trebinje.

Poezija Vere Basor zastupljena je i u antologiji “Hercegovački vijenac” iz 2015. godine.

Knjiga njenih kratkih priča biće objavljena u narednom periodu.

Izvor: Rejting.info / Srna

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.