Gazda radniku napravio kuću: „Kada sam vidio da odlično obavlja posao odlučio sam da za njega izgradim kuću sa svim uređajima“

Drago Vuković iz Potkraja je za svoga pastira Dževada Đulana izgradio pravu vilu sa kupatilom, grijanjem, dnevnim boravkom, frižiderom, veš mašinom i drugim kućanskim aparatima.

Drago Vuković iz Potkraja kod Turbeta koga prijatelji od milja zovu još i Božijak napravio je neobičan potez. Za svoga pastira Dževada Đulana izgradio je lijepu bosansku kuću tako da Dževad više neće noćivati u prikolici nego u pravom apartmanu sa kupatilom, grijanjem, dnevnim boravkom, frižiderom, veš mašinom i drugim kućanskim aparatima.

Danas je bilo svečano otvarenje objekta, a na zabavi koja je okupila ne samo stočare nego i Dragove poslovne prijatelje, bilo je veselo.

– Ovo je moj najsretniji dan u životu. Dobio sam na korištenje pravu bosansku vilu opremljenu sa svim potrebnim uređajima.Mogu se kao čovjek okupati nakon što namirim stoku u štali.Prezadovoljan sam i zahvalan svome direktoru Draganu koji me osigurao kao svoga radnika“, vidno uzbuđen izjavio nam je danas Dževad Đulan iz Zenice.

Poznati poduzetnik Drago Vuković o ovom neobičnom potezu za bh prilike kaže

– Iako sam u početku posao sa ovcama shvatio kao hobi, danas je to preraslo u biznis od kojega se može dobro živjeti. Kada sam vidio da Dževad odlično obavlja posao odlučio sam da za njega izgradim savremenu kuću sa svim uređajima. On brine o 350 ovaca vrlo dobro i zašto ne bi imao uslove dostojne čovjeka. Farma je među najsavremenijim u regionu tako da danas ovčar i nije teško biti iako mnogi bježe od ovoga zanimanja“, izjavio je za portal Flash.ba, Drago Vuković.

Hoće li Dragov primjer slijediti i drugi vlasnici velikih stada ovaca, teško je za sada reći. On je ljestvicu podigao visoko. Ko će je preskočiti?

flash.ba

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.