BiH “bogatija” za 1.000 službenih vozila

Na službene limuzine u BiH tokom prošle godine potrošeno je 10,6 miliona KM, što je više nego za policijska, vatrogasna i vozila hitne pomoći, podaci su baze Balkanske istraživačke mreže Bosne i Hercegovine (BIRN BiH).

Prema ovim podacima, tokom protekle godine završeni su tenderi u ukupnoj vrijednosti većoj od 38,7 miliona KM u kojima je u BiH kupljeno 926 vozila. U ovaj iznos uračunata je vrijednost svih vozila koja su nabavljana tokom prošle godine, uključujući kamione, vozila hitne pomoći i policijska vozila, međutim, prednjače putnički automobili.

Kako navode u BIRN-u BiH, najviše automobila 2018. godine kupila je Vlada Brčko Distrikta – ukupno 48, za 1,5 milion KM. Međutim, od tog broja veći dio se odnosi na policijska i kombi vozila te traktore i motocikle, ali je tu i 18 putničkih, vrijednih više od 400.000 KM.

Najskuplje službeno vozilo prošle godine koštalo je skoro 99.000 KM, a kupljeno je za potrebe Medicinskog fakulteta u Mostaru. Na drugom mjestu je „škoda“ dobojske Toplane, vrijedna 91.000 KM.

Izvor: N1

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.