Pet najbizarnijih alkoholnih pića

Prvi tragovi proizvodnje alkoholnih pića u prošlosti stari su barem 10.000 godina.

Nije teško zamisliti našeg pretka koji otkriva da gomila grožđa koje se raspada ima opijajuće dejstvo. Ipak, da li možete da zamislite čovjeka koji “poteže” iz flaše u kojoj pluta mrtav miš, ili još gore, životinjski penis? 

Predstavljamo vam najneobičnija alkoholna pića na svijetu:

Vino mladunca miša

Zemlja porijekla: Kina i Koreja 

Ako ste neraspoloženi i uopšteno se loše osjećate, ovo piće će vas, prema mišljenju stručnjaka za tradicionalnu istočnjačku medicinu, sigurno okrijepiti. Osim toga, vino s novorođenim miševima korisno je i za liječenje respiratornih infekcija i poremećaja rada jetre. Tek rođeni miševi ubacuju se u pirinčano vino i ostavljaju da fermentišu barem godinu dana.

Zmijsko vino

Zemlja porijekla: Kina, Vijetnam i širom jugoistočne Azije 

Vjeruje se da otrov smrtonosnih zmija poput kobri i zvečarki može da bude razložen dugotrajnim stajanjem u alkoholu i da ono što ostane u flaši ljudima daje snagu i vitalnost. Ovaj “lijek” pravi se tako što se neka od otrovnih zmija ubaci u flašu pirinčanog vina i ostavi da odleži nekoliko mjeseci. Postoji i takozvana “miješana” verzija koja podrazumijeva ispuštanje zmijske krvi u alkohol.

Piće od tri penisa

Zemlja porijekla: Kina 

Mnogo prije vijagre, Kinezi su za potenciju koristili piće od tri penisa koje se sastoji od pirinčanog vina u kom su stajali penisi foke, jelena i psa.

Kumis/Arkhi

Zemlja porijekla: Centralna Azija 

Alkoholna pića na bazi mlijeka nisu nešto što možete probati baš na svakom mjestu. Međutim, konjanici iz centralne Azije žive od ovog neobičnog pića. Riječ je o fermentisanom kobiljem mlijeku koje sadrži male količine alkohola. Neki ga porede sa rijetkim, pitkim jogurtom, a kada se destiluje dobija se arkhi, piće sa istim sadržajem alkohola kao vino.

Koktel “kiseli prst”

Zemlja porijekla: Kanada 

Jedan hotel u Doson Sitiju služi koktel “kiseli prst” – viski u kom se nalazi pravi mumificirani ljudski nožni prst. Kako bi doživljaj ispijanja ovog, u najmanju ruku bizarnog pića, bio potpun, barmeni predlažu da dozvolite da vam prst dotakne usne, kad otpijete gutljaj. Pritom morate voditi računa da vam ovaj čudni sastojak ne sklizne u grlo, kao što se to desilo jednom konzumentu. Čovjek koji je progutao prst iz pića 2013. morao je da plati kaznu od 500 dolara. Ipak, bar ima nekoliko rezervnih mumificiranih prstića.

P.S. – Žilavka je zakon – LEUTAR:NET

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.