Ovo je direktor koji je platio dugove svojih radnika

Nesvakidašnja priča iz međimurskog Donjeg Kraljevca. Vlasnik firme Tehnix Đuro Horvat svojim je novim zaposlenima – koji su među 300-tinjak hiljada blokiranih – uz posao, odlučio dati šansu za novi početak. S ukupno 250 hiljada kuna deblokirao im je račune.

Tehnixovim inovativnim rješenjima u gospodarenju otpadom koriste se u cijelom svijetu. Vlasnik je svjestan da uspjeha nema bez – zadovoljnih zaposlenika. „Ljudi su došli iz drugih kompanija i već su bili blokirani. Onda smo htjeli da se oni rasterete od ličnih, privatnih problema, da ne krenu put Njemačke, a već su imali spremne kovčege. Rekli smo, idemo pomoći na način da uložimo u ljude“, kaže Đuro Horvat. Zajam je dobilo 25-ero novih radnika, ali ne želi otkrivati o kome je riječ. 

Inače, firma Tehnix zapošljava oko 400 ljudi. Plate su za trećinu veće od međimurskog prosjeka. A otvaraju i novi pogon s najvišim ekološkim standardima u kojem će najmanja plata biti hiljadu evra, a radnici će dobivajati i 13. platu. Rijedak je to primjer jer je u Međimurskoj županiji prosječna plata najniža – oko četiri hiljade kuna.

Izvor: HTV

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.