Pokrenuta peticija za smjenu austrijskog predsjednika

Austrijski predsjednik Alexander Van der Bellen objavio je na svom Instagram profilu kako se priprema za svoj naredni sastanak, prilikom vožnje u metrou.

Taj njegov postupak je izazvao revolt kod ogromnog broja stanovnika Austrije, koji su odlučili da pokrenu peticiju kojom bi izvršili smjenu aktuelnog predsjednika njihove države.

„On nije normalan! Ne možemo izdržati podsmijehe ovih radnika što su došli iz BiH. Kažu da smo jaadi i da to njihovi političari mnogo nižeg ranga nikada sebi ne bi dozvolili. Bruka nas!“, rekao je Adolf iz Beča.

Jutros rano, čim je stigao na posao, predsjednik Alexander Van der Bellen je održao vanredni press. Izjavio je da je svjestan greške i štete koju je nanio ugledu nacije. Ponudio je ostavku uz obećanje da će predložiti da se svi funkcioneri vladajuće partije pošalju na polugodišnju obuku u BiH.

„Smatram da će nakon praktične i teoretske obuke u ovoj prijateljskoj državi, naši političari biti kao novi! Meni su pričali kako je tamo, da svaki priučeni političar ima vozača i limuzinu. Da ih je većina nadprosječno inteligentnih, te da ih je dosta završilo fakultete mimo svih rokova. Neki i za mjesec dana. Kada im istekne mandat imaju primanja još pola godine do godinu, kao da i dalje rade. To je meni super, ali mislim da moja država još nije dovoljno bogata, niti je dostigla taj nivo kao BiH. Ipak me je pomalo strah da naša ekonomija neće izdržati taj luksuz. Naši ljudi bi trebali biti svjesni da smo mi još daleko od standarda na Balkanu“, rekao je još uvijek aktuelni predsjednik Austrije.

Leutar:Net

(Ovo je tekst satiričnog sadržaja. Napisan je bez namjere da nekoga uvrijedi ili omalovaži.)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.