U zadnjih 100 godina…

U zadnjih stotinu godina, ni jedan vladar i političar na našim prostorima nije suđen za pljačku naroda i države. A od toga veće izdaje i štete po jedan narod i državu nema. Ali pošto narod svoje pljačkaše voli i slavi ih i od njih sluša priče, kako su nam drugi za zlo krivi, ostaće mnogi ljudi neopismenjeni i neobrazovani i sa njima će se moći kao sa stokom vladati.

Tako da tražiti izgovor što je kod nas bio rat, je priča, koju politička banda svakodnevno daje narodu, koju narod guta i ponavlja je kao papagaj. Ne pitajući, a ko pokrade pare i novce, sa kojima se mogla napraviti stabilna i zaposlena država, iz koje ne bi bežali pošteni i časni ljudi, željni posla i normalnog ljudskog života.

A pošto to niko ne pita, i ne traži kazne, suđenja i oduzimanje opljačkanog, pljačka i samouništenje se nastavlja i ubrzo će se sve srušiti. Samo što to glupani i idioti ne vide. O tome sam pisao i zadnjih dvadeset godina javno upozoravao, tako da mi je savest čista, ali me duša boli, jer i ja sam Republiku stvarao, sa svojim saborcima, a ne ova pljačkaroška banda, radi koje sam i napustio te prostore, zarad komada hljeba, ali i nepodrške od strane naroda, kojemu je draža i milija politička banda, od onih koji istinu iznose i za pravdu se bore

@ M. K.;
„…u Njemačkoj trenutno nedostaje 1 milion i 250 000 radnika i to svih profila, najviše njegovatelja ( 250 000), pa prosvetnog kadra ( 70 000), pa programera i informatičara ( 50 000 ), medicinskih radnika i lječnika 30 000), a u ostalu brojkuspadaju sve druge profesije i svi mogući zanati i zanatlije. I to se na završetku godine, uvek javno objavi od strane Kancelara.

A da li je ovde bajka? Nije, ali jeste PRAVDA, u kojoj svaki pošten, častan, korektan i odgovoran, a vredan i zaposlen čovek može da uživa. Isto kao i onaj nezaposleni, jer i o njima država vodi računa i obezbeđuje im onaj minimum po Njemačkim zakonima i standarima. Tako da bi ovakvu državu svakom poštenom, časnom, radnom i vrednom čoveku poželeo. A postoji bezbroj drugih pravila, koje svaki kandidat za posao mora da prođe i savlada, jer Nijemac nije glup i njemu nije dovoljan samo papir o tvojoj struci. E, zato i jesu hiljadu godina ispred nas i to mi nikada nećemo savladati, a niti imati.

Žao mi je, jer bi mi to mogli, a to potvrđuje preko 600 000 hiljada Srba, koji su se, u sve to, ovde uklopili i radi toga smo od strane Nijemaca, za naš takav odnos i snalaženje izuzetno cenjeni i poštovani. Ali sa političkom bandom, koja kod nas vlada u zadnjih stotinu godina, na našim prostorima, mi ćemo ostati beda i ološ, prevaranti i lažovi, kao i kukavice, koje ne smiju da se izbore za red, rad, odgovornost, nagradu i kaznu, a pogotovo za PRAVDU, bez koje nema života, a niti opstanka jedne države ili naroda koji u njoj živi.“

Mile Knežević

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.