Cvijanović: Bez Srpske nema slobode

Predsjednica Republike Srpske, Željka Cvijanović, obraćajući se prisutnima na svečanoj nakademiji u dvorani „Borik“ u Banjaluci, istakla je da Srpska danas proslavlja svoj 27. rođendan, u miru, slobodi, baš onako kako i dolikuje pod sloganom „ponosna i vječna“.

Cvijanovićeva je naglasila da je izuzetno ponosna na srpski narod i druge koji u njoj bezbijedno i dostojanstveno žive, kao svoj na svome.

„Srpska je obaveza za sve nas koji u njoj živimo, radimo, razvijamo i jačamo ju. Poručujem da ostanemo složni i istrajni i da ne odustajemo od svojih uvjerenja, stabilne i jake države.

Istakla je da je naša obaveza da branimo Srpsku, da je dalje razvijamo, gradimo i unapređujemo.

– Zahvalni smo što živimo svoji na svome, što znamo gdje nam je ognjište, istakla je Cvijanovićeva.

„Od kraja rata, pa do danas, mnogi su pokušali da oslabe Srpsku, ali na njihovu žalost ona je sve jača, politički, ekonomski i institucionalno“, navela je Cvijanovićeva u obraćanju.

Predsjednica Srpske je istakla da su od kraja rata, pa do danas, mnogi pokušali da oslabe Srpsku, i da je naša borba baš zato neprekidna.

– Smeta im što slavimo svoj jezik, kulturu, svoju anatomiju, svoj identitet, što idemo laganim korakom kojim ne griješimo. Smeta im naša svijest što čuvamo Srpsku. Ponosna i prkosna od svog nastanka Srpska odolijeva svim izazovima, i u tome je njena snaga, zaključila je predsjednica Srpske.

Republika Srpska osnovana je 9. januara 1992. godine pod prvobitnim nazivom Srpska Republika BiH.

Izvor: RTRS

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.