OHRABRUJUĆE: 100 POSTO POLITIČARA NE ŽELI DA ODE IZ SVOJE ZEMLJE

Svi političari budućnost vide u svojoj zemlji i odbacuju mogućnost preseljenja u inostranstvo, pokazuje najnovije istraživanje Instituta za primenjenu politikologiju i migracije iz Sremske Kamenice.

Ovakav trend budi optimimizam i baca svetlo nade na, inače, sumornu demografsku sliku u regiji.

– Istraživanje je rađeno na reprezentativnom uzorku od 3000 političara, a svi do jednog su pokazali jasnu nameru da ostanu u svojoj zemlji i ovde grade svoj život – kaže dr Predrag Rajšić sa kameničkog instituta – Rezultati su potpuno uniformni za sve ispitanike bez obzira na pol, godine ili status. Mogućnost odlaska iz svoje zemlje decidno odbacuju svi sa kojima smo razgovarali. Ovakav trend raduje jer pokazuje da je zemlje u regionu uspeju da preokrene negativna demografska kretanja i zaustavi odliv kadrova iz zemlje – zaključuje dr Rajšić.

Mentalitet ljudi, mogućnosti napredovanja u karijeri, sigurnost posla samo su neke od prednosti života u ovim zemljama, slažu se političari sa kojima smo razgovarali.

– Ne postoji novac zbog koga bih napustio Srbiju – jasan je Mitar Tošić, potpredsednik lokalnog odbora SNS-a u Čačku – Posla za političare uvek ima, plata je sigurna, a mogućnosti su gotovo neograničene. Znam da svi misle da je negde drugde bolje i lakše, ali sam, tokom službenih putovanja, prošao dosta sveta i sa sigurnošću mogu reći da se u Srbiji najlepše živi i da nigde nema ovakvih ljudi – poručio je on.

Bojan Savić / Njuz.net

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.